fredag 29 mars 2019

Avanza släpper ny fond: Emerging markets

Avanza droppade en väldigt fin nyhet nu imorse tycker jag. Som ett komplement till deras Avanza Zero (indexfond med svenska bolag) och Avanza Global (indexfond med globala bolag, mycket Nordamerika) kommer nu alltså Avanza Emerging Markets (indexfonden med bolag på starka tillväxtmarknader).
Jag tycker att fonden kompletterar deras utbud otroligt bra för den som är villig att ta lite mer risk och exponeras mot bolag i de länder där vi fortfarande ser stark tillväxt. Och detta erbjuder Avanza till en väldigt låg avgift om man jämför med konkurrenterna. Främst är det Sydostasien som du exponeras mot i fonden men även lite Indien, Brasilien och Ryssland.
Jag har alltid varit väldigt glad i Avanza. De var först med att verkligen erbjuda en snygg användarupplevelse för oss småsparare och även pressa priserna i samma veva. Jag tycker verkligen att den här nya fonden känns som en bra möjlighet till god avkastning på sikt för den som gillar att äga fonder mer än specifika bolag. Egentligen så har ju Avanza faktiskt skapat den ultimata nybörjarportföljen i någon mening, med tre olika indexfonder till låga kostnader, rimlig avkastning och med god riskspridning. Är ni sugna på mer info och att ev handla i Emerging Markets-fonden så kan ni göra detta på följande länk (affiliatelänk).

Hur ser ni själva på fonden? Blir det köp?


Inlägget innehåller s.k. affiliatelänkar. Läs mer om detta här.

4 kommentarer:

 1. Jag är förtjust i Avanza så jag kommer plocka in den i mitt månadssparande för att krydda Avanza global lite grann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter, som sagt, som ett klokt val. Lycka till! :)

   Radera
 2. Ett utmärkt tillskott för mig! Flyttade över den del jag tidigare hade i Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära till denna :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...