Ny till bloggen?

Vad roligt att du hittat hit! Kanske är du en erfaren aktieräv som bara trillade in hit via någon Bangladeshisk länkfarm eller så kanske du är ny till aktiemarknaden och bara vill ha lite tips på vägen för att känna dig trygg? Vilken väg du än tagit för att komma hit, varmt välkommen!

När jag startade bloggen 2018, så gjorde jag det med ambitionen att själv inleda en ekonomisk resa som skulle ge mig större valfrihet i livet. I förlängningen kanske jag kunde inspirera någon annan häftig person eller familj att göra detsamma. Önsketänkande kanske men det vore en otrolig belöning om åtminstone en person kunde ta ett positivt ekonomiskt vägval p.g.a. något de läst här på bloggen.
Men nu vänder vi blicken tillbaka till dig. För att komma igång på bästa sätt, så föreslår jag att du kollar in en artikelserie jag författat som heter "Mina grunder". Här går jag igenom min egen privatekonomi och lyfter lite tankar kring vilket mindset man kan må bra av att ha när man ger sig ut på den här typen av frihetsresa:

 1. Slakta dina fasta kostnader
 2. Ta kontroll över dina rörliga kostnader
 3. Skapa fler inkomstkällor - Make it rain!
 4. Hur jag investerar

Sedan som en bonus på ditt första besök här så kan du gärna läsa mitt inlägg om Hur man får bättre lön. Det är så klart en viktig kärnfråga och något som jag själv lurat på både en och två gånger innan jag valde att sammanfatta det i en text.

Hoppas du känner dig uppvärmd och välkomnad? Kanske vill du nu gå vidare med mina tankar om Hur man blir rik? Annars är ett hett tips att du navigerar vidare till lite information om vem jag är som skriver den här bloggen. Det är oftast skönt att förstå vem avsändaren är av allt nonsens du kan förvänta dig få läsa här.

Återigen, varmt välkommen hit och var inte rädd för att ta kontakt om du har några roliga frågor, kommentarer eller funderingar. Jag älskar verkligen att hjälpa till om jag kan!

2 kommentarer:

 1. Hej! Ser fram emot att följa dig blogg och läsa ikapp mig lite, precis hittat den. Jag tycker du har ett vettigt och realistiskt tänk som borde passa mig och min lilla familj. Kör på Avanza och intresserar mig just utdelningsaktier men grottar inte ner mig pga av en liten 1 åring här hemma. Jag vill få fart på investeringsbiten igen efter mammaledigt och flytt till större boende. Just nu är det blir det "bara" en peng in i Avanza zero pensionssparno så kan vi inte ha det om jag ska kunna skapa guldkant när jag stämplat ut ifrån yrkeslivet�� nu kör vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så roligt Tina att du hittat hit. Jag har hållit på med bloggen nu sedan oktober 2018, så det ska förhoppningsvis finnas lite matnyttigt där :)

   Avanza Zero är absolut en bra start men om du vill hitta utdelningsaktier så är det bara att kika min portfölj som du hittar här bland menyerna. Jag kommer alltid vara transparent med vad jag äger för aktier. Med det sagt, så ska du naturligtvis göra din egen research så klart.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...