söndag 29 december 2019

Ynka 500 kr från utdelningsmålet för 2020

Årets sista utdelningar. Nästan så man blir på lipen av det. Men men, det var ett fantastiskt år på alla sätt och vis ekonomiskt. Börsen plussade över 30% och jag krossade utdelningsmålet för 2019 med över 14 000 kr och var bara 500 kr från nästa års mål redan i år. Det trodde jag verkligen inte på förhand. Kika in alla mina mål på 10årsplanen, så ser du själv hur bra jag ligger till redan nu.


Som ni ser så fick jag fina utdelningar även i december, den här gången var det Skistar och Omega Healthcare som stod för över 1000 kr. Med tanke på att december normalt är en ganska dassig månad, så känns det riktigt bra och det känns inte långt bort nu att ha fyrsiffriga utdelningsmånader varje månad. Hörde jag energiinjektion?


Kurvan för utdelningar över tid ser fortsatt skarp ut. Även om portföljen utvecklar sig riktigt bra, och att mitt månadssparande kommer vara ännu starkare 2020 än nu i år, så tror jag att ökningen i utdelningar kommer vara något mildare. Jag har valt att investera i ett par aktier på sistone med lägre direktavkastning (drygt 1% bara) som Svolder, Visa och Mastercard. Detta kommer minska utdelningarna något men förhoppningsvis påverka totalavkastningen positivt istället. Man får göra vissa uppoffringar här i livet ibland 😅. Men ligger jag ett år före mitt mål löpande, så är det klart godkänt känner jag. Därför blir mitt eget mål för 2020 60 000 kr i utdelningar. Det känns väldigt realistiskt och går under kategorin "Under promise - over deliver". Alltid kul att kika på de ackumulerade utdelningarna också. Utvecklingen är snabb och 2020 kommer jag bryta 100 000 kr-vallen. Än en gång, hörde jag energiinjektion? 

Hur ser det ut för er? Gör din röst hörd och ta chansen att inspirera andra med dina mål! Kanske siktar du på 10 000 kr, en extra månadslön, över 100 000 kr? Låt oss veta och stärk andra i förvissningen om att alla kan göra den här resan! 🙏

19 kommentarer:

 1. Kul läsa om utdelningar, jag försöker också få till bar utdelningar, och siktar få samma utdelning/månad som jag har i månadslön efter skatt.
  Dröjer några år tyvärr, för börjar bli brådis för har fått personligt problem som jag skrev lite om på bloggen. Lycka till med jakten på utdelningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till att du bestämt dig för en bra målsättning! :)

   Beklagar de personliga problemen men att ha ett bra finansiellt upplägg är ju något som alltid underlättar för den typen av problematik framöver. Så kriga på och stort lycka till, you can do it! :)

   Radera
  2. Tack! Kommer nog lyckas men kommer ta några år tyvärr.

   Radera
  3. Bara att köra på och tro på sig själv. Lycka till!

   Radera
 2. Vad roligt! Själv fick jag endast 6k i utdelning och hoppas på 7-8k år 2020.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte illa alls, snart femsiffrigt för dig och då börjar det kännas rejält positivt sedan under våren när man pengaregnet faller över en. Lycka till! :)

   Radera
 3. Grymt jobbat och kul att nästan hiva in 2020 års mål redan i år. Vad blir nytt mål för 2020 då? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker att jag åtminstone ska försöka hålla samma takt nu, så målet blir att konstant ligga minst ett år före min egen målsättning och alltså leva efter "nioårsplanen" plötsligt :).

   Så för 2020 satsar jag på 60 000 kr, vilket ursprungligen var målet för 2021. Klart görbart upplever jag och väldigt motiverande dessutom!

   Radera
 4. O herrejösses, sjukt att du nästan krossar NÄSTA års mål :D


  Jag tänker lägga till din blogg bland bloggar jag läser, du får gärna lägga till min i din lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en något mer flygande start än jag själv trott. Absolut kan jag göra det, ser till att lägga till din när jag uppdaterar min lista :)

   Radera
 5. Stort grattis till fantastiskt utveckling!! Mitt mål för 2020 blir att med nöd och näppe erhålla mer utdelningar än vad jag gjorde i år, så blir tyvärr ingen rakettillväxt direkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Och gällande din målsättning så ligger du ju redan på vääldigt fina nivåer, så att bara hålla jämna steg känns som ett fint mål om jag får tycka till :)

   Radera
 6. Bra jobbat 10årsplanen!
  Kul att du ligger före i planen. Det kommer säkert sämre år i framtiden så skönt att du redan nu har lite marginal att ta ifrån.

  Bra jobbat!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt sagt. Jag tror att du har helt rätt i att det kan komma en hel del tuffa år och även ett par mellanår där sparandet kanske får stryka med foten.

   Känner att jag burit med mig de tankarna också ett tag, speciellt med tanke på att man någon dag vill ha familj osv. Det kommer komma förändringar helt enkelt och då är det gott att ligga före schemat :)

   Radera
  2. Då har helt rätt tänk så det där kommer gå galant oavsett var livet tar dig :)

   Radera
 7. Fyrsiffriga utdelningsmånader varje månad? Tror det smög sig in ett litet fel där!

  100 000 kr i utdelningar är en riktig milstolpe i sparande. Jag har tyvärr långt kvar fortfarande men tycker att man i det läget börjar kunna känna sig rätt fri faktiskt!

  Jag vill passa på att önska dig lycka till under 2020!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, med fyrsiffrigt menade jag över 1000 kr varje månad. Så inget fel där inte :).

   Mm, 100 000 kr i sparande är något som verkligen kommer kännas tror jag. En redig milstolpe på den här färden och ett stort tack till mig själv som valde att sätta av på den.

   Tack för lyckönskningen, right back at ya!

   Radera
 8. Hej! Intressant blogg och grattis till fina siffror!
  Har du funderat något kring hur en möjlig börskrasch kommer att påverka ditt sparande? Har du någon strategi ifall det inträffar?

  Mvh
  Johan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan, tråkigt svar (som jag själv frångått i stunder tyvärr) är att man helt enkelt ska fortsätta köpa även i nedgång. Har du en tidshorisont på 10 år, så kommer du på sikt alltid gå plus...även om det gör ont i stunden att se kraschen.

   Hemligheten så klart är att inte vara för högt belånad och ha en gedigen buffert som skyddar dig om kraschen kommer. Jag själv har tagit en mer riskabel väg med hög belåning på både bostad och aktier, men eftersom vi lever i dessa lågräntetider har det varit en framgångsfaktor hittills för mig.

   Lite långt svar, men enkelt uttryck så är "buy and hold" min uttalade strategi.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...