söndag 1 december 2019

Vinterstudion och utdelningar

Full njutning just nu. Precis sett de svenska damerna runda av minitouren i Ruka med lite högre svansföring i vart fall än tidigare under helgen, skönt det. Att det ska vara så svårt att valla lika bra som norrmännen?


Men min njutning kommer lite mer av att varje månad sitta och summera utdelningarna. Det är både en portion stolthet över resan man redan gjort, blandat med en stor portion framtidstro. Det är svårt att inte resa fem år framåt i tiden ibland och tänka hur summorna ser ut då. Men det njuts redan nu vänner, tro mig. 


Utöver augusti så har hösten bjudit på idel fyrsiffriga belopp i utdelningar. Enligt 10årsplanen, så är det först år 2022 som jag ska få minst 1000 kr varje enskild månad från aktierna och det känns mer än rimligt att det faktiskt blir så. Kul! 

Det som gav mig lite extra mycket just i november var Investor och Svolder, två kvalitetsinnehav som jag känner mig trygg i att fortsätta öka på under längre tid. Jag gjorde också så att jag handlade mycket månadsutdelare i form av Transalta Renewables och Northwest Healthcare för lönen i november, så under nästkommande månader kommer den stabila bombmattan från månadsutdelare vara än starkare. Skönt och kul! Jag hoppas också kunna fortsätta in på spåret att leta kvalitetsbolag (även de som inte delar ut pengar just nu), potentiellt onoterade sådana också. 

Sedan så har det faktiskt blivit december nu och då tenderar jag att bli lite extra blödig kring det mesta i livet och i år verkar inte bli något undantag. Så jag vill uppmana alla er kära läsare att ge ett extra vänligt bemötande till alla ni träffar och inte rädas att ställa upp på någon som behöver det. Det är den typen av små generositeter som jag hoppas att vi kan unna oss, vi som rätat upp privatekonomin och fått någorlunda ordning på livet. 

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Gött med fina utdelningar varje månad. Alltid lika kul att få några extra slantar att handla för.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, månadslönen som bara fortsätter att leverera utan någon arbetsinsats :)

   Radera
 2. Trevligt med utdelningar och den fina uppmaningen att vara vänliga mot samt ställa upp för varandra!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Egon, kul att det uppskattades. Fick lite godhetsfeeling i skrivande stund :)

   Radera
 3. Mycket bra sista kommentar där på slutet faktiskt. Det kostar inget att vara snäll sade en mycket klok kille till mig en gång och det försöker jag tänka på emellanåt. Däremot har jag inga tankar på att vara snäll mot folk som beter sig illa. Det har jag slutat med ;). Trevlig helg!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det uppskattades, jag försöker verkligen lägga manken till lite extra på den fronten så här års. Både jul och sommartid kan vara tufft för många människor, vet själv att jag kan känna mig ensam då så skadar noll att vara lite reko.

   Och nä, busar ska man behandla busigt tillbaka ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...