Hur blir man rik?

Ursäkta clickbaiten men ibland måste man vara lite skamlös för att få fram sina idéer. På den här sidan kommer jag att samla mina bästa tips som jag plockat på mig under åren. Hoppas sidan ska tjäna som inspiration för de som precis börjat sin resa mot en bättre ekonomisk situation. Jag börjar med att belysa mina ekonomiska grunder, som jag tycker är det man ska kolla på allra först. Sedan är det fritt fram att bli börshaj så klart!


Mina ekonomiska grunder

Del 1: Slakta dina fasta kostnader
Del 2: Ta kontroll över dina rörliga kostnader
Del 3: Maxa dina inkomstkällor
Del 4: Min investeringsstrategi


Satt din ekonomiska struktur? Bra, då är det dags att skapa ett Investeringssparkonto (ISK) hos en nätmäklare


Här föreslår jag att du börjar med antingen Avanza (affiliatelänk) eller NordnetI skrivande stund får du som ny kund på Avanza avgiftsfri handel fram till att din portfölj uppgår till 50 000 kr i värde och Nordnet erbjuder samma sak upp till 80 000 kr. Här vill jag självklart utfärda en varning att det är förknippad med risk att investera i värdepapper och i värsta fall kan du förlora hela din insats. Den här risken minskar dock avsevärt med en indexfond kontra att investera alla pengar i en specifik aktie. 


Ditt första köp

Jag tycker att man ska leva som man lär. Mina första steg i aktievärlden tog jag genom att starta ett konto på Avanza (affiliatelänk) och månadsspara i deras kostnadsfria indexfond Avanza Zero eller alternativet för oss utdelningsinvesterare Xact Högutdelande. Jag ville göra det enkelt för mig och sedan öka risknivån längre fram ju mer kunskap jag byggde på mig. Att slå Stockholmsindex är det dessutom inte många aktiva placerare som gör och när man betänker att Avanza Zero erbjuds helt utan förvaltningsavgift så förstår man att det här är ett bra alternativ för de flesta svenskar.

Om du ändå hade tänkt starta ett konto så vore det väldigt vänligt av dig om du ville använda min länk för att göra det. På så vis får jag en liten ersättning från Avanza och kan fortsätta investera i bloggandet. Tusen tack!


Info om Affiliatelänkar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...