Utvalda inlägg

På den här sidan kommer jag att samla de inlägg som eventuellt kan vara vettiga att ta till sig från den här bloggen. Hoppas inläggen kan tjäna som inspiration för de som precis börjat sin resa mot en bättre ekonomisk situation. Jag börjar med att belysa mina ekonomiska grunder, som jag tycker är det man ska kolla på allra först. Sedan är det fritt fram att bli slipad börshaj så klart!


Mina ekonomiska grunder

Slakta dina fasta kostnader
Ta kontroll över dina rörliga kostnader
Hur man får högre lön
Maxa dina inkomstkällor


Investerande

Min investeringsstrategi
Belåning av aktieportföljen
Utländska aktier
18 verktyg för oss investerare

Livspusslet

Bloggens "reason to be"
När livet kommer i vägen
Spara med sin partner

Spartips

Billiga matinköp
Bästa kreditkorten 2018
Varför man bör ha ett kreditkort


Satt din ekonomiska struktur? Bra, då är det dags att skapa ett Investeringssparkonto (ISK) hos en nätmäklare


Här föreslår jag att du börjar med antingen Nordnet eller AvanzaI skrivande stund får du som ny kund på Avanza avgiftsfri handel fram till att din portfölj uppgår till 50 000 kr i värde och Nordnet erbjuder samma sak upp till 80 000 kr. Här vill jag självklart utfärda en varning att det är förknippad med risk att investera i värdepapper och i värsta fall kan du förlora hela din insats. Den här risken minskar dock avsevärt med en indexfond kontra att investera alla pengar i en specifik aktie. 


Ditt första köp

Jag tycker att man ska leva som man lär. Mina första steg i aktievärlden tog jag genom att starta ett konto på Nordnet eller Avanza och månadsspara i en kostnadsfri indexfond som Avanza Zero eller alternativet för oss utdelningsinvesterare Xact Högutdelande. Jag ville göra det enkelt för mig och sedan öka risknivån längre fram ju mer kunskap jag byggde på mig. Att slå Stockholmsindex är det dessutom inte många aktiva placerare som gör och när man betänker att Avanza Zero erbjuds helt utan förvaltningsavgift så förstår man att det här är ett bra alternativ för de flesta svenskar.

Om du ändå hade tänkt starta ett konto på Avanza så vore det väldigt vänligt av dig om du ville använda min länk för att göra det, alternativt denna för Nordnet. På så vis får jag en liten ersättning från nätmäklarna och kan fortsätta investera i bloggandet. Tusen tack!


Info om Affiliatelänkar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...