Kreditkort 2020

Sedan ett par år har jag endast använt kreditkort för mina privata utgifter. Så länge man betalar sin räkning i tid, så är det helt enkelt överlägset ett vanligt kontokort. Jag gjorde en längre redogörelse för varför man bör äga ett kreditkort i det här inlägget, men i korthet är fördelarna att:

  1. Du slipper i regel betala någon årsavgift för att äga kreditkortet. Ofta får du betala upp till 250 kr/mån för att äga ett kontokort hos din storbank - inte bra!
  2. Du får belöningar för att sköta betalningarna via kreditkortet. Detta kan exempelvis vara pengar tillbaka in på kontot (s.k. "cashback") eller bonuspoäng på olika flyg. 
  3. Du kan få unika fördelar som endast kreditkort har. Exempelvis kostnadsfria betalningar utomlands och kostnadsfria uttag över hela världen.

Hur sparsam du än är, så kommer du ha utgifter varje månad. Varför inte få betalt för dessa? Jag ställde mig själv samma fråga och började sedan söka runt efter de kreditkort som skulle passa mig och min sambo. Jag kom fram till tre stycken kort som vi nu använder i stort sett dagligen. 


1. Komplett Bank (Upp till 4% pengar tillbaka på alla köp)


Som rubriken antyder så är detta ett kostnadsfritt kort som ger väldigt bra bonus på alla köp, bäst just nu på marknaden i den kategorin. Edit: 10 pers verkar redan ha skaffat det här kortet nu baserat på den här artikeln - kul!


  • Du får 4% bonus på alla köp du gör via komplett.se
  • 2% på köp via internet
  • 1% på resterande köp

Det här är väsentligt mycket bättre än OKQ8, Shell Mastercard och Preem Mastercard som tidigare varit stora spelare i den här kategorin. Jag har ägt samtliga vid någon tidpunkt men nu kör jag Kompletts kreditkort för mina vardagsinköp så att jag maxar min cashback varje månad.


2. SAS Amex Classic (Flygpoäng på alla dina köp)


Det här kortet erbjuder ett till bra alternativ inom flygpoäng på dina köp, i det här fallet SAS Eurobonus-poäng. Du får 10 Eurobonuspoäng för varje 100 kr som du spenderar. En stor fördel med SAS är också att du kan få ett extrakort så att du och din käresta kan ha var sitt kort och tjäna ihop poäng tillsammans. Därför använder vi nu det här kortet till våra vanliga matköp och jobbar ihop till vår nästa resa för varje liten tomat vi köper. Kul och trevligt för oss båda. 

En sista fördel med SAS Amex Classic är att de har ett värvningsprogram som man kan använda sig av. Om man signar upp via värvningslänken så får både den som värvas och den som värvar 6000 Eurobonus-poäng som tack. Det här motsvarar en enkelresa inrikes med SAS. Hojta om ni vill ha en sådan genom att skicka ett mail till 10arsplanen@gmail.com. Ni ska alltså inte signa upp till kortet via länken ovan utan jag måste skicka en speciell länk till er via mail för att detta ska funka.

Tack för visad uppmärksamhet och lycka till med era kreditkort nu under 2020!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...