lördag 8 augusti 2020

Snart 2000 kr i bonus från Komplett Bank

Hej vänner, kul att vara tillbaka och skriva lite mer om min resa igen. Nu återkommer vi till ett kärt ämne, nämligen cashback. Eller som jag brukar kalla det "Gratis pengar medan man lever på exakt samma sätt som man alltid gjort." Ett av de främsta sätten för mig att hitta möjligheter till cashback är att jag har bytt ut mitt gamla kontokort (som jag dessutom fick betala pengar för) till ett gratis kreditkort som jag får b Jag skrev ett längre inlägg bonus för att använda.  Jag skrev lite om de bästa kreditkorten under 2020 för ett par månader sedan nu. Det kort, som jag valde att lyfta fram lite extra i det inlägget, var kortet från Komplett Bank som ger upp till 4% tillbaka på dina köp (4% i deras butik, 2% på internetköp och 1% på övriga köp).


Mina erfarenheter av kortet


Nu har jag använt kortet i ett par månader och själv fått uppleva hur det fungerar i praktiken. Vissa saker kan låta bra på papperet, så jag värderar alltid att läsa riktiga användares erfarenheter också innan man tar sig för att skaffa det. Så känner jag i alla fall när jag första ska inhandla något nytt och därför bidrar jag gärna med det till er.

Så hur har det gått? Jag är glatt överraskad hur snabbt det faktiskt gått att samla ihop poäng, nästan 1500 poäng har jag lyckats skrapa ihop redan (1 poäng = 1 kr). Med tanke på att jag bara använt kortet sedan januari i år, så tycker jag att det är en respektabel summa som jag tjänat in på 8 månader. Max summa man kan få från just det här kortet är 2000 kr per år. Så uppenbarligen passar min ganska snåla approach perfekt för det här kortet. Man vill ju inte få bonusen för snabbt, det indikerar ju på lite väl slösaktigt beteende kanske?


Bonusen plockar man ut genom att helt enkelt logga in på sina sidor hos Komplett Bank och trycka på "Ta ut bonus". Det som händer då är att man helt enkelt drar av motsvarande summa på nästa räkning (som ni kan se nedan). Poängen man samlar ihop är giltiga i två år från det datum att man tjänar ihop dem, så det är ingen stress med att plocka ut dem varje månad. Men ekonominörd som jag är, plockar jag självklart ut dem varje månad för att bättra på mitt eget kassaflöde maximalt. 


Lite manuellt arbete


Men allt är inte guld och gröna skogar. Det finns en manuell aspekt till hur man plockar ut sin bonus. En del är så klart att du får inte att glömma av att plocka ut bonusen under två år för att den då försvinner. Det är inte helt orimligt att det funkar på det här viset, men eftersom jag avskyr alla manuella processer så uppskattar jag inte det. Konspirationsteoretikern i mig tänker också att det säkert är ett beräknat drag från företagets sida att människor kan glömma av att plocka ut sin bonus av ren lättja. Lite synd, men man kan ändå förstå det.

Sedan är det trist är att Komplett Bank inte erbjuder e-faktura/autogiro. Istället för du fakturan via mail/sms varje månad med ett långt OCR-nummer och man får sedan lägga in betalningen manuellt varje månad. Även detta irriterar mig något eftersom jag alltid eftersträvar automatisering för att slippa kostsamma misstag i min privatekonomi. Jag gav deras kundservice lite skäll för detta och de lovade att jobbar på det i detta nu, men jag är ändå besviken att de inte har detta än.


Kombinera med annan cashback


För att vara ett riktigt ekonomiskt fullblodsproffs, så ska du naturligtvis också kombinera ditt kreditkortsköp med vanlig cashback från aktörer som Refunder. För er som inte hört talas om Refunder än, så är det en enkel tjänst som erbjuder pengar tillbaka på de flesta internetköpen du gör. Jag har fått in över 1000 kr från Refunder bara under 2020.
Det enda du behöver göra är att installera ett tillägg till din webbläsare (Chrome) via Refunder, så missar du bonus på köp av kläder och dylikt som du ändå hade gjort. Det enda du behöver komma ihåg sedan är att trycka på "JA TACK!" innan du gör ditt köp så kommer din bonus in på ditt Refunder-konto automagiskt. Detta är ännu en skönt lifehack som ger dig fördelar i vardagen som du kanske missat tidigare. Om man dessutom kombinerar ett erbjudande på 6% som du ser i bilden ovan, tillsammans med 2% cashback från kreditkortet från Komplett Bank, så får du alltså 8% tillbaka på det köpet. Det blir 80 kr på ett köp för 1000 kr, en fin summa in på kontot! 😇

Jag har en inbjudningslänk du kan använda för att komma igång med Refunder som ger både dig och mig 50 kr direkt in på refunder-kontot om du handlar för över 100 kr inom 45 dagar. En skön start för dig som ny kund hos Refunder och en liten extra bonus till mig som tipsat. Annars kan ni bara gå in och starta kontot som vanligt, det är helt valfritt. Men nyttja gärna den här dubbla cashback-bonusen, det är ett hett tips! 


Min rekommendation


Om man ska sammanfatta min tankar kring cashbackså har kortet från Komplett Bank varit en hit för mig hittills! Det kostar inget att skaffa och pengarna man tjänar på att göra sina vardagsköp och större köp online via kortet är riktigt bra och rullar in utan att jag behöver tänka mer på det. Som jag belyste ovan, så finns det vissa manuella faktorer förknippade med kortet som jag inte uppskattar, men fördelarna överväger nackdelarna enligt mig. Du kan, utan kostnad, skaffa kortet via den här länken.

Kombinerar du dessutom kortköpen med cashback från Refunder när du gör köp via internet, så finns det en del pengar att tjäna. 

Det här kommer inte totalrevolutionera din ekonomi, men det är ett av många lifehack som ger dig en sjysst start på vägen mot dina finansiella mål. Allra viktigast är så klart att minska sina fasta kostnader och öka sina intäkter, det ska man inte glömma. 

Finns det någon av mina läsare som också hoppat på tåget med dubbel cashback från ett kreditkort och Refunder (eller liknande aktör)? Det vore väldigt trevligt att höra om ni har samma erfarenheter som mig på området. Eller om ni har tips på något som ger ännu mer ersättning?

23 kommentarer:

 1. Jag kör på precis samma sätt med Komplett kreditkort + Refunder och försöker även hitta rabattkod som jag matar in i kassan. Då får jag tre olika rabatter/bonusar på samma köp :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bam-bam-bam! Vanliga rabattkoder glömde jag att nämna. "Det är väl uppenbart?" tänkte jag i min enfald. Bra att du tog upp det, tack för kommentaren! Hur snabbt kommer du upp i 2000 kr belöning från komplett varje år?

   Radera
  2. Tar ungefär ett halvår att komma upp i 2000kr bonus hos Komplett. Både jag och frun har var sitt kort. I dom flesta fallen är det jag som betalar när vi är ute tillsammans så försöker använda hennes kort vid våra internetköp. Måste ju försöka maxa bonusen :D

   Radera
  3. Haha exakt så. Det låter liknande vad jag upplevt då helt enkelt sett till tidsrymden. Så då börjar man sitt första halvår med Komplett Bank då helt enkelt och så går man över till sitt #2-kort därefter, mycket bra. Jobbar Amex Blue själv för tillfället men kommer så klart kika efter bättre alternativ efter detta.

   Radera
 2. Vi i familjen har både Preem, Shell, Rebilla och Komplett kreditkort här hemma. På så sätt blir det alltid cashback men med lite olika återbäringsnivåer. Tyvärr stänger Rebilla snart ner sitt kort. Annars föredrar jag detta kort i första hand :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis, kul att se en kommentar från dig här igen :).

   Preem/Shell körde vi med här i hushållet förut. Preem var den som levde kvar p.g.a. att man kunde ha två kort på samma konto och därmed sköta hushållets utgifter den vägen. Dock något av en skattjakt att behöva ta sig till en mack för att hämta pengarna. Men detta kanske är något de ändrat på nu?

   Radera
  2. Hej igen 10årsplanen.

   Precis som du skriver är Komplett kortet bättre eftersom man kan dra av bonusen direkt mot fakturan. Jag tankar dock bilen på Preem ibland så brukar lösa in min check på samma gång. Får hoppas det kommer lite nya utmanare på cashback fronten framöver. Blir ju en hel del återbäring med tiden när man jämför med vanliga kreditkort.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Härligt att kombinera. Jag har använd refunder och cashback ett tag läste på om Komplett men kom aldrig till att ansöka. Vi får fondandelar från vårt Mastercard men det skadar aldrig att ha ett extra kort, speciellt när det ger extra hög cashback i vissa fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så Smartsnål!

   Komplett funkar ju lite så att man bara ska använda det upp till 2000 kr i bonus/år så då behöver man ju ett kompletterande kort också efter det. Då är ju ditt Mastercard kanske bättre som backup i den uppställningen?

   Radera
 4. Hej!
  Kör också med Komplett och Preem.
  Det sköna är också att du behöver inte handla på kredit om du inte vill. Har du en kreditgräns på 30 000kr kan du sätta in 30 000kr på kortet. Så länge du har plus på kortet så kommer fakturan att stå på noll.

  Du får cashback men behöver inte riskera att missa fakturan.
  Sparhack!

  Sätter du in pengar på Preem så får du dessutom 1,6 sparränta på pengarna upp till 15 000kr.

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Blir så glad när ni läsare kommer med extra tips som detta. Det gör verkligen inlägget i sig mycket bättre också!

   Ha en fortsatt trevlig helg

   Radera
 5. Hur ser du på att använda crypto-kort för cashback?

  Finns ju exempelvis Crypto.com där man få upp till 5% cashback på sina köp. Dock så blir denna cashback i from av cryptovaluta. Så allt kanske faller på om du inte gillar att spara i crypto, men annars är det faktiskt ett intressant kort för cashback tycker jag (har dock inte skaffat det).

  För att tydliggöra du behöver inte betala i crypto (skulle vara ett helvete med tanke på svenska skatten) utan du kan betala i euro/sek men får fortfarande cashbacken i form av att du automatiskt köper crypto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var superintresserad av crypto för ett par år sedan men har tyvärr inget intresse av det just nu. Jag vill inte spekulera i något jag inte har 100 koll på och jag vill inte nyttja crypto för att undgå övervakning - så spexiga saker handlar jag inte på nätet helt enkelt :).

   Är det något du själv testat? Att nyttja crypto-cashback dvs?

   Radera
  2. Skrev ett svar tidigare, men webläsren krascha så det kom visst aldrig fram.

   Nej, jag var påväg att testa men just då krascha Wirecard som var ansvariga för deras kort i europa (för crypto.com) så jag blev väldigt negativ till hela grejen. Nu har ju Wirecard bara med korten att göra och inte själva affärsiden (eller cashback osv) så kommer nog skaffa ett kort när jag får en pott "lekpengar" över att investera i crypto så jag kan stake:a (låsa/låna ut crypto) så jag får ett kort med lite fördelar. När/om det händer så kan jag komma tillbaka och ge lite info om hur jag upplever det.

   I övrigt tror jag stenhårt på blockchain och teknikbiten av Crypto men det ser jag fortfarande som ganska avskillt från hela crypto-coin grejen. Att tänka att crypto är anonymt är förresten förlegat och för de flesta coins/användningsområderna raka motsatsen mot vad man försöker åstakomma.

   Radera
 6. Komplett-kortet är mitt huvudkort sedan ett år. Fyller alla mina krav utom att vara billigt vid utlandsinköp och utlandsresor. Men i dessa tider blir det inte så mycket rest.

  2000 kr i bonustak räcker till för mig.

  PS Denna månad lyckades jag bomma att betala i tid för första gången och kortet spärrades snabbt. Får se vad kostar att dra på betalningen en vecka.

  Ska titta mer på att kombinera med Refunder och liknande och fixa ett kort för utlandsbetalningar liknande Rebilla som nu försvinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, ja att missa betalningarna på kreditkort är ju tyvärr alltid en dålig idé. Det är ju där deras egen intäktsmodell verkligen kickar in :(. Återkom gärna med utfallet när du vet!

   Toppen, låt oss jobba tillsammans för att verkligen hitta det ultimata kortupplägget. Det känns som att man verkligen måste göra en årlig revision för att optimera, det kommer så mkt nya aktörer hela tiden.

   Radera
  2. Glöm inte godkänna dina betalningsuppdrag!!
   Skuld på Komplettkortet: 4769,52
   Försening: 9 kalenderdagar
   Kostnad: 141,54
   Årsränta*: 141,54*360/9 / 4769,52 = 118,7%
   *Del av årsränta är kanske avgift och del ränta, men allt redovisas som ränta på nästa faktura.

   Radera
  3. Ouff, ja det var en häftig avgift att betala av. Ska se till att vara riktigt noggrann då även framgent för min egen del.

   Radera
 7. Eftersom Rebilla ger 2% cashback överallt och Komplett 2% online men bara 1% i fysiska butiker, så kör jag Komplett online och Rebilla i butik (samt köp i utländsk valuta). Har Everydaycard om jag slår i cashbacktaket på de andra, det ger ju något lägre cashback men utan tak. Synd att Rebilla försvinner i höst, ska bli spännande att se vad Northmill Bank kommer med för kort sedan. För eventuella bankomatuttag använder jag Norwegiankortet.

  Använder också Refunder, MyBonus, Cashbacker, Cashbackshopping, Bonusway och Reward Network. Lite jobbigt med alla deras rutor om cashback som kommer upp när man går in på någon websida, men jag försöker välja den som ger bäst cashback för tillfället. Ibland går det inte att kombinera cashback med andra rabattkoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt Alice, kul att höra från ett fullblodsproffs på området! :)

   Radera
 8. Har du testat (eller känner till) Curve? Är ju en tjänst dit du kan knyta dina kort och få extra cashback och få allt samlat till ett ställe. Oklart vad de gör med din data dock. Men borde ju vara bättre att lägga sitt komplett-kort i Curve så man får både cashback från komplett + 1% från cruve. Har man flera kort och råkar betala med fel så kan man också ändra detta genom Curve. Verkar vara en bra tjänst när man initialt kollar på den men har inte läst det finstilta ännu. Kanske något att kolla på för dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varken testat eller bekant med Curve. Jag läste dock på lite om det nu tack vare ditt tips. Det såg naturligtvis bra ut först men sedan kollade jag på priserna för alla kort och hur den här extra procenten skulle tjänas in. https://www.curve.com/cards/. Med gratiskortet, så får du endast 1% cashback på tre utvalda återförsäljare i 90 dagar. Bara där börjar jag dra öronen åt mig. Med tanke på att det är UK based så är det dessutom oklart vilka svenska återförsäljare som är med på tåget.

   Så intressant tips men det verkar inte som något för mig just nu. Du kanske hunnit kolla lite extra på det själv nu?

   Radera
  2. Jag googlade "Curve recension" och fick då upp sidor där folk menar att Curve är jättebra så länge allt funkar som det ska, men de som råkat ut för problem är jättemissnöjda med kundtjänsten. Många verkar ha fått problem i samband med återbetalningar. Curve är nog inget för mig än så länge. Synd, för det såg ju himla bra ut vid första anblicken.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...