Bok- och Poddtips

Böcker om aktier och investeringar

Läsa, läsa, läsa. Under mina drygt tio år nu som hobbyinvesterare har jag sett till att läsa en mängd böcker på ämnet för att landa i en strategi och för att bli inspirerad på färden.
Här nedan kommer ett axplock av de böcker jag skulle vilja tipsa om för att lära sig mer om aktier, investeringar och frihetstänk. Det ska finnas något både för den som är på början av sin färd och den gamle börshajen

Poddar om aktier och investeringar

Fast man har ju inte alltid tid att läsa böcker tyvärr. Därför är ju poddar ett utomordentligt alternativ som jag själv lyssnar på i princip varje dag på väg till jobbet och får mycket inspiration ifrån.Här är några av de poddar jag gillar allra mest:

  • ChooseFI - Kul podd på engelska om Financial Indepence, den kanske viktigaste delen i FIRE-rörelsen som nu växer sig större.
  • Dave Ramsey Show - Går att konsumera både som podd och via YouTube, jag föredrar personligen YouTube eftersom han är en rolig typ.
  • Fundamentalt - Trevlig podd om privatekonomi från robotmäklaren Fundler. Ofta kända gäster som man aldrig trodde skulle prata ekonomi som är med, vilket blir intressant att lyssna på.
  • The Mad FIentist - Hemsida och podd på ämnet FI (Financial Independence). Upphovsmakaren har själv uppnått finansiell frihet och försöker nu inspirera andra att göra detsamma.
  • Sparpodden - Nordnets podcast som blandar och ger men överlag mycket matnyttig information anpassad för den svenska publiken.

Sugen på fler tips?Den här inlägget innehåller sponsrade länkar, s.k. affiliatelänkar, läs mer om min policy för detta här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...