torsdag 30 december 2021

100 000 kr i månadslön från aktierna under 2021

Ok, det var ett riktigt tokigt år för varenda jäkel som sysslar med privatekonomi på twitter och instagram. Mitt år var inget undantag med 1 250 000 kr i avkastning + utdelningar in på kontot under året. Och nu när jag sitter på ett tåg genom Sverige på väg hem från familjehäng, så får jag infallet att skriva av mig lite och reflektera kring den sjuka siffran. Det är något med tåg.
Bilden på lite vacker natur ovan har ganska lite med året som varit att göra, de bilder som kommer nedan är dock av mer relevans för ämnet. Den första bilden visar på en ren avkastning i min ISK på Nordnet på hela 780 000 och 110% avkastning - yowsa!!
Sedan blir det lite mildare siffror med 93 000 i avkastning på min KF hos Nordnet. Har nästan bara Microsoft i den och lite investmentbolag, så inte konstigt att den trailar avkastningen från min ISK lite, men fortfarande väldigt bra utveckling och en putsning gentemot index. 
Och till sist så har vi min KF hos Avanza. 73% avkastning och 322' i absoluta tal. Trevligt!


Sammanlagt landar avkastningen på ca 1,2 miljoner och med 50 000 till i utdelningar så är det alltså 1,25 miljoner. Hiskeligt mycket pengar. Men ja, det har ju varit ett rubbat år och jag är beredd på en mycket svagare/nedåtgående resa framgent. Det skulle inte överraska alls, PE-talen är för höga nu på otroligt många aktier. Och går de ned orimligt mycket så kickar jag igång lite belåning igen för att få hävstång på vägen uppåt. Nu jobbar jag helt utan belåning (eller ja, 50 000 i gratis lån från Avanza), känns skönt med lite torrt krut att nyttja om läget infinner sig.

Men ja, jag ska inte vara alltför nedstämd av uppgången, det är ändå en nettolön på 100' i månaden i ren avkastning. Jag har också varit duktig och gjort insättningar på drygt 300' tror jag. Så grymt stolt över året på båda fronterna. 

Och på tal om lite stolthet så har jag och en kamrat pulat på ett projekt nu över julhelgen. Han satt i och för sig till 03:52 igår natt, så "pula" kanske inte är rätt ordval. Det är i alla fall ett projekt som kommer vara högst relevant för alla mina bloggkollegor. Så släng gärna iväg ett mail till 10arsplanen@gmail.com om ni är lite nyfikna, vi kan behöva några betatestare. Spoiler alert är att det handlar om att få pengar för det engagemang man skapar på sin hemsida/plattform på ett juste sätt för alla parter. Riktigt brinner av skaparglädje för det här, får se om det blir 03:52 för mig i kväll eller om jag har disciplin nog att sova istället. 

Ok, tillbaka till ämnet. Det var ett roligt år att bara sitta tillbaka och se aktierna jobba för min del. Hur gick det för er? Höll ni en hög sparkvot, så att ni satte pengarna i fint arbete? Särskilt nu när börsen fått sån jäkla bra fart?

10 kommentarer:

 1. Hatten av, riktigt grymt investerat!
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mycket flyt och nästa år kan säkert bli negativt när det summeras.

   Hur gick det själv för dig?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Det gick väl bra om jag inte räknar med fonderna! :-P
   Skrev ett litet inlägg om det mer detaljerat, https://fumlanwalkoflife.blogspot.com/2021/12/sammanstallning-2021-baaam.html

   Men sammanfattingsvis och totalt gick jag upp ca 26%, roligare då att se att de aktier jag själv valt genererade ca 36%. Man får väl kisa litegrann! ;-)

   Radera
 2. Min avkastning gick från 3 302 779 kr 1 januari 2021 till 4 295 468 kr 30 dec 2021. Helt galet och lär knappast ske igen. Gott nytt år hälsningar PJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har alltså totalt 4,3 miljoner i avkastning? För att citera Fumlan ovan "Hatten av!". Under hur lång tid har portföljen jobbat för att komma upp till den siffran?

   Gott nytt på dig med!

   Radera
  2. sedan 2012 men det smällde till ordentligt under Corona, gick fort ner till 2 060 000 kr från 3 206 000 sen spik uppåt från maj 2020 till idag 31 dec 2021. Helt galet som sagt, men har i nuläget har jag en bättre balans i portföljerna. Men månaderna från maj 2020 till dags datum kommer finnas med i minnet under lång tid. Hälsningar PJ

   Radera
 3. Hej,
  Imponerande tillväxt minst sagt.
  Fin portfölj också, men de flesta aktier från din ISK Nordnet portfölj har inte gått upp mer än 100% så hur har din portfölj från gått upp hela 110%? Eller kollar jag på fel sak här?
  Har du viktat dina innehav?
  Tack för inspiration, grym blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med källkritik :).

   Jag har inte uppdaterat min portfölj här på ett tag, får göra det till helgen. Det har skett ganska mycket omstuvningar i portföljen under hösten som påverkat avkastningen.

   Och tack för de vänliga orden. Skriver inte så ofta här längre för massa annat tar fokus. Men den kommer finnas med under hela 10-årsresan i vart fall. Allt annat vore tjänstefel :)

   Radera
 4. Grattis! Ligger en bit efter men jobbar på!
  Mackan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...