söndag 23 maj 2021

Breddar min kryptoportfölj - och köper mer i nedgången!

Herregud, det här håller ju på att bli något av en kryptoblogg. Men det är väl också så snacket kring investeringar går nu för tiden? Jag hörde exempelvis två killar på utegymmet igår diskutera Cardano och Elon Musk högljutt under nästan 15 minuter. Det fenomenet, samt att Marcus Hernhag valt att investera i krypto, då vet man att intresset börjar bli stort på riktigt. 

Själv så uttryckte jag mitt intresse för kryptoinvesteringar i början på året och fann ett bra upplägg som jag sammanfattade i min guide för hur man investerar i Bitcoin och får 6% ränta på din investering. Det här upplägget är fortfarande min grund där 70% av mina kryptoinvesteringar ska befinna sig. Men efter fortsatta efterforskningar i ämnet (jag har verkligen läst på om krypto som besatt på sistone), så har jag valt att bredda mina investeringar något med övriga 30%. Vi kommer till vilka övriga valutor jag ska investera i alldeles strax. Men för att vara tydlig, så kommer mitt fokus främst vara att investera i Bitcoin/Ethereum och lägga in dem på Blockfi i utbyte mot ränta. Just nu ser min portfölj på BlockFi ut enligt följande:Gällande resterande 30% då. Om man väljer att se på sin kryptoportfölj som vilken portfölj som helst, så finns det naturligtvis skäl till att diversifiera sin portfölj och sprida riskerna - särskilt med tanke på hur volatil kryptomarknaden är. Därför kommer jag att köpa andra valutor än bara Bitcoin och Ethereum. Jag handlar främst min krypto via Coinbase eller Coinbase Pro. Men för att få tillgång till ännu fler valutor, så kommer jag också att använda mig av BinanceI skärmdumpen ovan så ser ni mina samlade investeringar hos Coinbase och Binance. Här använder jag mig av något som kallas för Coinstats, ett gratis verktyg för att samla in data från olika plattformar på ett och samma ställe. Smidigt men tyvärr begränsat till två plattformar bara i gratisversionen. Men det funkar för min del, jag håller koll på Blockfi separat. 

Som ni ser så har jag valt att investera i Cardano, Polkadot, Phala Network och VeChain. Jag hade otur med timingen, så det har varit en blodig utveckling på kort sikt. Men eftersom jag endast investerat pengar jag har råd att förlora, så kan jag unna mig att vara långsiktigt och vädra ut stormen.

Förutom valutorna ovan, så kollar jag även på att kanske investera i ett par andra projekt som Solano, Helium och Polkadex för att komplettera portföljen och exponera mig mot flera olika områden inom krypto. De sistnämnda får jag i så fall köpa via Binance, eftersom de inte finns att köpa på Coinbase. Men jag uppdaterar er i samband med de här eventuella köpen, jag kommer jobba transparent och öppet som vanligt!


Verktygen jag använder för att investera i krypto

 • Coinbase - Där jag främst köper krypto. Du får 10 dollar i bonus vid ditt första köp på minst 100 dollar om du använder min värvningslänk.
 • BlockFi - Där jag sätter in mina Bitcoin och Ethereum för att tjäna ränta. Du får upp till 250 dollar i bonus via min värvningslänk (beroende på hur mycket pengar du sätter in. OBS, du måste ha pengarna kvar på kontot i minst två kalendermånader)
 • Binance - Här jag köper mina "alternativa" kryptovalutor. Bra komplement till Coinbase.
 • Coinstats - Bra applikation för att samla in data från alla olika kryptoplattformar, så man kan se alla transaktioner och portföljutvecklingen på ett ställe.
 • Youtube - En stor källa till inspiration. Tittar mycket på personer som Charles Hoskinson och Andrei Jikh.


Avslutningsvis så skulle jag vilja nämna att kryptosfären är extremt volatil och fortfarande i sin linda. Man bör alltså approchera den här typen av investering försiktigt. Att belåna sig eller investera med pengar man inte har råd att förlora är idioti. Jag själv tror på krypto som ett av de tillgångsslagen som kommer prestera bäst på 3-5 års sikt och är därför angelägen om att vara med på den resan. Men definitivt inte med alla pengar jag har. 

Min approach kommer därför vara att göra insättningar på ett par tusen kronor månadsvis via SEPA-betalningar för att undvika avgifter (pratar om detta i min guide). Det blir alltså en form av kontinuerligt månadssparande här, precis som i min vanliga aktieportfölj, oavsett marknadens utveckling på kort sikt. Ser man till den senaste veckans utveckling på kryptomarknaderna, så förstår man verkligen vikten av uthållighet och systematik i sina investeringar. Att panika och agera i hast kommer högst troligt vara en suboptimal approach. Buy and hold, baby!

Hur ser era investeringar i krypto ut mina vänner? Har ni slagits av samma FOMO som herrarna jag hörde på utegymmet i veckan, eller står ni utanför detta?

18 kommentarer:

 1. Tjena!
  Hur stor del är krypto av hela din portfölj?

  Tänkte också kolla om du har lust att uppdatera din blogglista med min nya bloggadress, www.pappa-betalar.se

  Jag lägger till dig i min lista då också :)

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjaaa!

   Väldigt liten del fortfarande (drygt 2% just nu), men med månadssparandet och en förhoppning om positiv värdeutveckling så kan det få uppgå till mellan 5-10% på sikt. Men lejonparten av pengarana ska fortfarande gå till mina aktier.

   Självklart, fixar den nya URL:en i listan - alltid kul att läsa om dina bravader. Ha en fortsatt fin helg!

   Radera
 2. Mitt tips är att du går all in i Bitcoinen, hehe

  SvaraRadera
 3. Om du gillar ETH, så borde du kolla in NEAR och Zilliqa (ZIL), båda dessa kedjor har redan implementerat (fungerande dessutom) vad ETH ska göra i 2.0 dvs Sharding. Dessutom har NEAR redan en ETH-bridge så att allt som ligger på ETH-kedjan kan portas över till NEAR (dapps, coins osv). Zilliqa lanserar sin ETH-bridge i juli enligt plan. Dessa kedjor kommer eventuellt äta några % av ETH marknad. Förstår inte varför man ska använda ETH och betala 1000x avgiften för att göra samma sak.

  Ska du in i Solana, som är intressant ur sitt ”verifierade tid”-perspektiv, så skulle jag rekommendera att skaffa Moonlet wallet och flytta dit för att stakea där för ca 10% årsränta. Bonus är att du kan även stakea Zil och NEAR i moonlet, ca 10-14% ränta. För Zil får du också Gzils fram till ca september. Du får bättre oftast bättre ränta om du stakear dessa coins själv och då har du full kontroll över dina egna innehav. Not you keys not your crypto!

  Om du gillar Polkadot så råder jag dig att köpa lite Kusama (KSM), de är Polkas testnet, finns bara ca 9.6 miljoner coins. Sticker DOT så kommer KSM följa med och kanske överträffa. Om du satt dig in i DOT ordentligt så ska jag inte behöva förklara vad KSM är, så vet du inte det så har du lite läsande att göra.. Även DOT/KSM kan du stakea i egen wallet men kräver större innehav.

  Givetvis ska du kolla upp dessa lite mer än bara läsa min kommentar innan du investerar :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastisk kommentar! Tycker det är underbart att man kan skriva om sina intressen och hitta jämlikar med samma intresse som berikar ens egen kunskapsbank. Tack för det!

   Ska absolut kolla in alla coins du nämner och ta ett beslut efter det. No promises att de kommer in i portföljen men nu finns de i vart fall på min radar.

   Trevlig helg!

   Radera
 4. Intressant men tyvärr inget för mig. Riskerna är helt enkelt för stora, främst den politiska risken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig. Hoppas och tror att riskerna jag tar belönas, men det får tiden utvisa.

   Ha det gott och tack för kommentaren!

   Radera
 5. Det känns jätteriskabelt att lägga crypto I Blockfi.

  Not your key....
  P2P married Crypto...

  Näe, jag tänker ge mig in på crypto, en halv till en procent, men jag tänker skaffa mig en hardware wallet. Även om kostnaden för den blir småstor i relation till beloppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns absolut risker med att lägga allt i samma korg, men jag väljer att lita på de stabila ägarna och deras affärsmodell. Allt förutom bitcoin/ethereum ska in på hardware wallet för mig också.

   Lycka till på din väg!

   Radera
  2. Tillägg till kommentaren ovan, om du ska stakea (NEAR/ZIL/SOL) genom Moonlet så kan du också koppla din hardware wallet (ledger) så att du inte behöver ha dina coins i moonlets egna hot wallet.

   Ett annat tips på Coin är CRO, men det är egentligen bara intressant om du ska använda deras plattform och deras kort (har skrivit om kortet i kommentarer tidigare).

   Radera
  3. Gillar möjligheten till att koppla min ledger, tack för den!

   Mm, kollade lite på crypto.com och skaffade faktiskt deras app för att se om det var något. Tycker dock att stakingperioden för att använda ett av deras kort är liiiite för oklar för mig just nu. Har du använt kortet?

   Radera
  4. haft ruby och uppgraderat till Indigo. Om jag minns rätt så beställde jag ruby i början av augusti och fick kortet i mitten av september. Sen uppgraderade jag i början av november (då de skulle öka kraven och bjöd på kortavgiften för uppgradering då). Tror jag fick nya kortet i januari, men kunde använda mitt ruby fram tills dess (vilket man ibland inte kan tydligen).

   Gillar kortet och har redan tjänat in "kostanden" dvs de CRO jag låst för att få använda kortet tror jag. Inte helt säker faktiskt, då mycekt är ränta på ränta så vet inte hur jag ska räkna. Kortet jag har är dock lite "dyrt" idag, då man måste stake:a för 3500 euro för att låsa upp det.

   vad är det som är oklart för dig med stakingperioden? Du låser CRO och så får du ett kort "direkt", som sagt kan ta 1-2 månader om du har otur medans vissa får det på 1 vecka. Efter 180 dagar kan du låsa upp din stake om du vill, då försvinner alla fördelar på ditt kort som är kopplat till staken, men alla fysiska kortfördelar är kvar. att uppgradera ett kort medför en avgift på 50 euro om man vill ha ett nytt fysiskt kort.

   Mitt indigo ger mig:
   3% cashback på typ alla köp i CRO.
   100% casback för de första 110 sek för netflix/spotify (3% på resterande kronor).
   10% ränta per år på stakead CRO för kortet.
   2% bättre ränta på BTC/ETH/CRO/Stablecoins i deras earn funktion.

   Planen är att ta all cro och sätta i deras defi för 10-14% ränta och uppgrade till nästa nivå när jag fått ihop cro för det. Givet nuvrande takt och att cro går upp närmare 1 euro så blir detta 2025, om jag inte stoppar in mer pengar. Ångrar att jag inte skaffade de kortet när jag uppgraderade till indigo, innan det låstes till 35000 euro..

   Radera
 6. Hej.
  Inte investerad i krypto. Jag fattat inte vad det är och vad det underliggande värdet eller de värdeskapande parametrarna är? Fattar heller inte vad eller vem det är som styr kursens upp/nedgångar.

  Jag är väl för gammal för sådant helt enkelt.

  Men jag önskar dig all framgång med krypto och hoppas att det inte blir kattskit av det.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, insiktsfullt och ärligt.

   Tack för lyckönskningen. Vi håller alla tummarna för att inte ska bli "kattskit" av det :)

   Ha en fin vecka!

   Radera
 7. Hur vet du vad krypto bör ha för värde? eller är allt bara en gissning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en ärligt menad fråga? Eller är det bara en undran?

   Radera
 8. Det är alltid spännande att läsa om dina kryptoäventyr. Tack! Tänkte även tipsa om att Cardano och Polkadot går att köpa via Nordnet och Avanza. Vid vinst är det mycket fördelaktigt skattemässigt. Jag har nyligen köpt en del.

  Valour planerar att släppa ut fler ETPs framöver. Hoppas de kommer snart.
  https://valour.com/

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...