söndag 9 maj 2021

Min portfölj på Savr - ett billigare fondsparande helt enkelt

Åh, gudomliga söndagsmorgon. Maj månad kommer vara helt tokig för min del tidsmässigt, så jag får passa på och skriva lite nu på den kära bloggen när jag får en sån här stund. 

Jag lovade ju i mitt förra inlägg om mina kryptovalutor att gå igenom ett par av mina investeringar och att min portfölj hos Savr var näst på tur. För den som levt under en sten det senaste halvåret, så erbjuder Savr ett fondsparande men till billigare förvaltningsavgift (priset man betalar för att äga fonder) kontra alla sina konkurrenter. Jag har satt upp ett månadsspar om 600 kr uppdelat på sex olika fonder som ger mig bred exponering och som kommer tjäna mig väl över tid. Jag gillar att lägga mig på den ödmjuka summan om 600 kr/månad efter det inte är en summa som jag själv riktigt registrerar i sammanhanget, men en summa som kommer leverera för mig över tid och stärka mitt case för ekonomisk frihet. Så här ser då min portfölj hos Savr ut (länkar till alla hos Avanza där ni kan läsa mer):

 1. Spiltan Aktiefond Investmentbolag
 2. Coeli Global Selektiv
 3. Swedbank Robur Ny Teknik A
 4. Länsförsäkringar Global Hållbar
 5. AMF Aktiefond Småbolag
 6. Proethos Fond

Som ni ser så är det en läcker kompott av investmentbolag, kvalitetsbolag, teknikbolag, hållbarhet och mindre bolag med stor potential på sikt. Det kan naturligtvis bli eventuella justeringar längre fram men just nu känner jag mig trygg med upplägget. Men tar gärna input så klart från kloka läsare om ni har några åsikter/tankar/funderingar?

Använder du själv Savr redan idag förresten? Om inte, så har jag glädjen att ge dig 100 kr direkt om du öppnar ett konto hos Savr via min länk. För att vara transparent, så får jag inget i ersättning för gåvan på 100 kr utan det är just en gåva till dig som läsare. Alltid kul att kunna ge tillbaka på något sätt. 

Förresten, så har jag tagit tag i att uppdatera värdet på mitt totala innehav nu igen - ny rekordnotering på drygt 2,3 miljoner. Det här sker mindre än två månader efter att jag tog gränsen för 2 miljoner, så det känns ju kul. 

Men jag vill inte att någon som läser detta ska bli stressad eller jämföra sina innehav med min resa. Jag vill bara inspirera - inte stressa. Jag kan själv uppleva att jag jämfört mig alltför ofta med andra bloggare och känt mig värdelös och att min resa gått för långsamt som ett resultat av det. Glöm inte att ni är unika och så även er ekonomiska resa. 

Nu ska jag iväg och träna, njut och må bra kära vänner!

6 kommentarer:

 1. Har också börjat använda Savr litegrann. Har blivit Proethos, Tin Ny teknik, Kavaljer Invstmenbolag och Kavaljer Quailty. Får se om de är vettiga om några år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul Erik! Det du ändå kan känna dig trygg över är att du kommer ha betalat mindre i förvaltningsavgift kontra att äga fonderna på Nordnet/Avanza. Redan där har du en vinst i sig.

   Radera
 2. Jag gillar Savr och har upprättat ett månadssparande på ca 2500. Det utgör en försvarlig del av mitt totala sparande. Sedan har det inte gått så fantastiskt som jag hade hoppats, men de får göra sin grej ifred. Största sänket har varit Proethos och vinnaren är Enter Småbolag. Jag uppskattar enkelheten och att man numera också kan swisha in engångssummor. :-)

  Det är svårt att låta bli att jämföra, men det är verkligen dumt eftersom vi alla har olika förutsättningar och ofta är det ju tiden som är nyckeln till rikedomarna. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har varit en liten korrektion i flera ESG-aktier så det är inte konstigt att Proethos fått ta lite stryk. Men på sikt borde det gå bra. Hang in there :)

   Radera
 3. Det kan nog inte betonas extra att det där med att jämföra är urdumt. Man har sin egen resa och förutsättningar. Kom och tänka på en textrad från "Everybodys free". (för övrigt fylld med annan god livsfilosofi)

  'Sometimes you're ahead, sometimes you're behind, the race is long, and in the end, it's only with yourself.'

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Fint att kunna droppa ett citat på ämnet också, det uppskattar vi.

   Jag tror att det är viktigt att skriva saker i stil med detta även som "etablerad bloggprofil inom privatekonomi". Både för att påminna andra men även för att påminna mig själv om hur farligt det här är. Det leder bara till missnöje.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...