söndag 14 mars 2021

Så kom då miljon nummer två!

Okej, det var bara två veckor sedan jag skrev om att jag nu hade 1,97 miljoner investerat när man räknar samman alla tillgångsslag (exklusive lgh så klart). Men inte tusan hade jag kunnat förutse att andra miljonen skulle komma så snabbt och att vi skulle ha den här tokiga utvecklingen som vi haft här i början på mars. Nu mäter tillgångarna närmare 100 000 kr mer sedan jag skrev det inlägget. På bara två veckor alltså. Nu har jag varit med länge nog att se både tokiga uppgångar och rejäla ras, men det är ändå uppiggande för reptilhjärnan när man får en positiv spike av den här sorten i sina innehav. Och ökningen säkrar då alltså min andra investerade miljon, bara 18 månader efter miljon #1.


Vilka innehav är det då som gått bäst?


Det är svårt att inte nämna kryptoportföljens fortsatt positiva utveckling, eftersom den har gått från 3 900 usd till 4 900 USD bara två veckor. Det motsvarar en ökning på ungefär 8 500 kronor.


Bitcoinpriset är på all time high och jag får dessutom insättningar på mitt konto hos BlockFi tack vare att ni kära läsare nu är över 20 st som valt att följa min guide och investera i krypto även ni. Jag blir extra glad av detta eftersom det innebär att ni förutom insättningsbonusar också haft en positiv utveckling hittills på er investering. Glöm bara inte att priset är väldigt volatilt och att det garanterat kommer gå ned någon gång igen från de här nivåerna.

Utöver krypto, så är det många av investmentbolagen som Bure, Latour och Svolder som haft väldigt fin utveckling på sistone. Mina nya investeringar i Irisity, Bambuser, Vitec och Infrea har även de gått väldigt bra på sistone. Portföljen uppdateras nu ikväll (14/3) för er så att ni kan se hela listan!


Positiv löneutveckling borgar för fortsatt god sparkvot


Jag har faktiskt inte reflekterat över den här biten på ett tag, inte sedan jag själv skrev inlägget om hur man får bättre lön faktiskt. Men nu har det rasslat på ganska bra för min del och på bara två år så har jag lyckats mer än fördubbla min lön (från en helt ok nivå) till en nivå som jag aldrig trodde att jag skulle ligga på under min livstid. 

Hemligheten bakom detta, om ni eventuellt undrar, tror jag ligger i att jag slutade tänka karriär och att byta upp mig till att istället bara fokusera på värdet jag kunde skapa för min arbetsgivare här och nu. Det + lite flyt att detta faktiskt har premierats (så är det ju inte på alla företag) har gjort att jag nu har nått denna fina nivå. Stolt över detta naturligtvis och känner fortsatt att arbetet är utmanande, inte betungande, vilket är allra viktigast.


Snart två år före 10årsplanen


Den höga lönenivån gör ju att vägen till att realisera 10årsplanens ultimata mål om 6 miljoner i portföljen till 2028, känns mycket enklare. Det känns till och med som att jag relativt bekvämt skulle kunna skala av ett par år på den planen om jag bara håller fokus och inte drabbas av livstilsinflation deluxe. Men det känns inte troligt, jag trivs fint med livet som det är just nu. 

Jag håller på att filar på ett inlägg om vilken sparkvot jag ämnar lägga mig på framöver och hur jag ser på mitt sparande nu när snöbollseffekten i portföljen infunnit sig på riktigt. Det har ni att se fram emot om en vecka eller två.

Tack förresten för att ni är med mig på resan, ni är en stor del i att det gått så bra som det har! Det förändrade verkligen mitt liv att skaffa den här bloggen, helt övertygad om det.

18 kommentarer:

 1. Onekligen en snabb ökning senaste tiden så vill själv tro på en sättning relativt snart. Återstår att se utfallet kring USA:s senaste stödpaket förstås. Men sättning eller inte. Två miljoner är inte att förringa! Superkul med delmål. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det finns risk för det efter den här tokiga utvecklingen nu på sistone. Men den långsiktige blir ju bara glad för en lättare sättning nu, särskilt om den skulle råka sammanfalla med den 25e så att man själv har nya stålar att sätta i arbete :)

   Radera
 2. Stort grattis till 2 miljoner! Och grymt med löneutvecklingen också :-) Sjukt bra! Önskar det var möjligt inom mitt yrke hehe!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Arbetsplanen. Jag tvekade lite att skriva ut det här på bloggen, men det är väl lika bra att försöka vara transparent kring den biten också.

   Ja, den översta gränsen skiljer sig så klart från yrke till yrke. Men du är ju ekonomibloggare och gör därmed det bästa du kan i övrigt för din privatekonomi. Och det är det som räknas i slutändan, enligt mig i alla fall! :)

   Radera
 3. En fördel med löneökning efter brytpunkten är löneväxling... växlar 3,5k i månaden med i princip oförändrad nettolön...

  Håller med det du skrev tidigare om att byte av arbetsgivare ofta är en förutsättning för att ändra lön ordentligt(så har det varit för mig)...har varit lönesättande chef och ofta finns det bara en "pott" att fördela...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du missade nog lite min poäng med det jag skrev kring löneutvecklingen. Ja, det är inte dumt att byta upp sig initialt kanske. Men på sikt så måste du kunna prestera för att nå riktigt bra lönenivåer, och det kräver att du investerar tid och energi på samma plats. Och att du dessutom gör saker utan att bara ha din egen kompensation top-of-mind.

   Det är min personliga teori i alla fall.

   Radera
 4. Vad roligt att det tickar på så bra och att du gjort val som visat sig vara kloka för din resa! Stort Grattis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det känns faktiskt som att jag landat bra nu. Det rullar på.

   Ja. Det rullar på.

   Radera
 5. Imponerande! Efter smällen du åkte på förra våren trodde jag inte att du skulle kunna upp på banan igen så här snabbt. Riktigt kul att det går så bra för dig och spännande med kryptovalutorna som krydda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Ja, det var allt en hård smäll men nu är vi tillbaka och mer därtill.

   Ja, krypto är ju inte den största delen men som spekulant blir man ju glad för en fin procentuell utveckling oavsett!

   Radera
 6. Grattis! Det är alltid kul att det går uppåt, dock blir ju allt man vill köpa dyrare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, sant sant. Men det går nog ner snart igen, bara att fortsätta köpa i ur och skur :)

   Radera
 7. Snyggt jobbat. Jag är kanske halvblind men räknar du nettoförmögenhet eller investerat kapital?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack, räknar bara investerat kapital här. Exklusive det jag har i min lgh då.

   Ha en fin vecka!

   Radera
  2. Läste igen och det var ju klart som korvspad :)

   Radera
 8. Stort grattis 10årsplanen. Just 2 Miljoner är en fantastisk milstolpe :-)

  Fortsatt lycka till på din resa.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det känns verkligen som en fantastisk milstolpe. Stort tack! Och grattis till din utveckling också, jag går allt in och kikar på din blogg med jämna mellanrum :)

   Radera
 9. Starkt jobbat och grattis! Du hann previs före KTM till 2an. Hoppas det går snabbt till nästa!

  Jag hoppas också att Bitcoin kommer fortsätta överprestera alla andra tillgångsklasser även i år och tror de blir en bra krydda i din portfölj.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...