lördag 3 juli 2021

2,5 miljoner investerade - två år före planen!

Ba-boom! Ka-klash! Tjippihooohaa!Milstolparna avlöser varandra just nu, och det får man ju lov att vara djupt tacksam över. Den här milstolpen innebär att jag ligger drygt två år före min 10årsplan sett till portföljvärde. Sedan så är man ju långt ifrån unik med detta givet det här galna börsklimatet vi har just nu - men det låter vi (typ) vara osagt för stunden. Om ni vill kika in fördelningen, så är det bara att gå in på "Min portfölj". Men ja, det är främst mina vackra aktier som bidragit till den här milstolpen i vanlig ordning. 

Och just det, det är inte 2,5 miljoner investerade utan 2,7 miljoner fördelat på aktier, krypto och fonder. Det går fort i hockey.


Förändrar den här milstolpen någonting?


Rubriken kräver nästan ett rungande "Nej, nu har jag hittat formeln för framgång och är SÅ nöjd med allting jag har". Men det hade varit lite för platt och lite för oärligt. Och det har jag ingen lust att hålla på med. Det jag faktiskt känner kring milstolpen, är att den motiverar mig till att sätta högre mål och att dubbla min energi på de fronter som bär frukt. Varför skulle jag inte kunna gå i mål med 10årsplanen på halva tiden?

Varför sidoinkomster även ökar dina vanliga inkomster


Genom att anamma ett aktivt intresse för pengar, bland annat genom den här bloggen, har jag nått en ny ekonomisk nivå. Jag har förändrat min syn på ekvationen som är pengar och arbetet/tankesättet som ska leda fram till en större mängd pengar. Mitt fokus på att skapa sidoinkomster har, paradoxalt nog, säkrat en högre månadslön för mitt vanliga arbete än jag någonsin hade vågat drömma om. Detta skapar naturligtvis nya förutsättningar för mig att accelerera resan. 

Varför fungerar det så här? Jo, det är nämligen så att när du börjar reflektera över olika sidoinkomster, så börjar du också fokusera mer på det värde du kan skapa istället för vad en arbetsgivare borde ersätta dig för tid du varit på arbetsplatsen. För när det kommer till sidoinkomster, så finns det en tydligare koppling mellan ersättning och värdeskapande. Och den dagen du genuint droppar ditt ego på en arbetsplats och istället fokuserar på vilket värde du skapar, så kommer du tids nog också nå en högre position i ditt företag och därmed även en högre ersättning. Naturligtvis kan även det här tankeskiftet infinna sig utan att man startar företag vid sidan av, men i mitt fall så var det här katalysatorn för att ställa om mitt mindset kring arbete och ersättning permanent. 

Håller du med om mina tankar? Jag blev pepp på ämnet och kommer nog få anledning att återkomma till det.

But until theeen. Tack för ert fortsatta stöd och att ni är med på resan. Uppskattar er enormt!

4 kommentarer:

 1. Stort grattis!! Helt galet vad du fått fin snurr på snöbollen :-) Hur ser bostadssituationen ut? Planerar du/ni att byta upp er i nära framtid och naggar detta då på portföljen? (Du är ju i åldern när sådant brukar ske och har själv gjort den resan). /QQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej QQ! Yes, marknaden har ju varit skogstokig så då hänger även snöbollen med på tåget.

   Det är en rimlig fråga du ställer. Vi har räknat lite på det, och troligtvis så ska vi faktiskt kunna byta upp oss utan att behöva nalla på vårt sparande givet de höga inkomster vi har just nu. Vi bor dessutom ganska bra just nu med en större lägenhet i innerstaden som även den hängt med i bostadsracet så klart.

   Tack för din fråga!

   Radera
 2. Bra jobbat!!! Alltid en boost när det går bättre än vad man förväntat sig. Kör hårt.

  /K

  SvaraRadera
 3. Vi är glada. Vi vann lotteriet, vi kämpade oss till en befordran, eller så lyckades vi återigen landa på fötterna efter den senaste katastrofen. Gång på gång när det går bra för oss uttrycks det som: "Vi är så stolta över dig!" Låt det sjunka in och fortsätt kämpa. Det är inte så att du inte kommer dit, men vägen är aldrig lätt. Njut av varje tillfälle där folk skulle säga att du har mycket tur eller om de inte skulle vara så här om de var i dina skor. En tioårsplan kan låta lång och svår men det kommer alltid att uppstå hinder längs vägen som gör det lättare att hålla sig mer motiverad än idag.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...