tisdag 26 mars 2019

Sparkvoten i mars över strecket, äntligen!

Som rubriken lyder, så är det här en riktigt skön månad att sammanfatta. Som jag har längtat efter att äntligen stabilisera intäkterna och inte ha massa dumma utgifter i form av större resor osv. Äntligen lite slit för mödan, som jag faktiskt inte upplevt som något större möda heller för den delen. Livet har bara flutit på fokuserat och bra. Kanske all den löpträning jag tagit mig för under månaden som gjort att jag varit lite mer här och nu helt enkelt?
Riktigt härligt som sagt. På inkomstsidan så är det mitt konsultarbete som bidrar positivt med 5 000 per månad, som jag nu satt som en stående överföring på mellan mina konton. Så får jag helt enkelt se till att fakturera tillräckligt så att överföringen kan gå igenom, enkelt sätt att motivera mig själv på. Det här känner jag mig verkligen stolt över måste jag säga. I mitt hem där man torkade sig med dasspapper från Eldorado och mest levde på köttbullar och makaroner, så var inte direkt företagande något som lyftes fram som ett alternativ utan det här är något jag skapat själv. Får man klappa sig på axeln för det? Jag tar mig friheten idag och gör så.

Och ser vi för hela 2019 här nedan så känns det än bättre att få en vändning här i mars, tillsammans med vårens intåg så att mitt mål gällande sparkvot för 2019 kan uppnås.
- Mallar för sparkvot, budget, utdelningsöversikt etc hittar ni, i vanlig ordning, bland Mina Verktyg.
- Spartips hittar ni på följande länk.

Hur gick mars månad för er? Tog sportlovsferien med familjen på budgeten eller lyckades ni hålla uppe sparkvoten?

15 kommentarer:

 1. En cykelreparation på 7k satte käppar i hjulen. Men 48% lyckades jag skrapa ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 48 % trots 7 000 back på cykeltrauma? Önskar jag hade det så bra, snyggt levererat på övriga kostnadsposter då! :)

   Radera
 2. Slutsiffrorna är inte färdigställda än. Men det blir en lägre kvot denna månad, runt 57% tror jag. Genomsnittet för de tre första månaderna på året är ca. 65%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 57% är ju också tokbra med tanke på att en stor del av befolkningen pendlar mellan 5-15% max så ska du vara väldigt stolt. Jättebra jobbat, jag har nog en del att lära :)

   Radera
 3. 53% klockade vi in på denna månaden. Lite kvartalsfakturor, bilskatt och eftersläp på renoveringsutgifter "ställde till det".

  Att vara sparsam med ok lön är fantamej en superkraft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. W-o-r-d. Herregud vad imponerande ni är! Inspirerande värre att försöka hålla samma takt även om jag åker på oförutsedda utgifter.

   Radera
 4. Hej tioårsplanen. Själv har jag aldrig tittat närmare på det där med sparkvot. Det blir de utgifter de blir varje månad och resten spar jag på längre sikt. Eftersom jag inte har några dyrare intressen ser jag inte sparandet som en uppoffring utan mer som en hobby. Däremot har det blivit svårare att spara större summor sedan jag fick 2 barn. Men jag tror även synen på sparandet kan ändra sig över tid. Det var roligare att spara mer för några år sedan. När man tids nog får lite mer ekonomisk trygghet känns det inte riktigt lika motiverande att spara lika mycket. Även om det givetvis är roligare när det går bra. Just nu äter jag en penicillin kur mot bihåleinflammation. Något jag inte haft tidigare i mitt liv. Pengar är en trygghet men med tiden har hälsa blivit allt viktigare. Har man inte hälsan i behåll kanske man inte kan använda sina pengar ändå. Saker förändras även när man får barn. De får mycket uppmärksamhet. Men jag tror forsatt att sparandet alltid kommer vara kul även om annat kommer emellan ibland.

  Bra jobbat iallafall med ditt sparande och fortsatt lycka till :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis,

   kul att se dig tillbaka här på bloggen.

   Jag tror jag skrev i mitt förra inlägg att jag just nu är i en stark intjäningsfas och därför får extra energi av just sparandet för stunden. Jag är så pass ung och så pass barnlös att jag kan unna mig att vara lite "perspektivlös" för stunden. Hälsa och familj kommer ta större plats för varje dag som kommer och då behöver jag kriga på här och nu för att se till att 10årsplanen går att uppnå på sikt :)

   Radera
 5. Hej!
  Bra jobbat!
  Denna sparkvot präglas av den sämsta lönen sedan vi var föräldrarlediga. Trots det så har vi sparat lika mycket som tidigare månader.
  Kommer mer om det på bloggen.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt, det vittnar om att ni har riktigt fin koll på kostnaderna om ni bara tjongar upp en sådan fin sparkvot trots intäktsbortfall.

   Ser fram emot att läsa om det! :)

   Radera
  2. Sparkvoten är live på bloggen nu 😃

   Radera
  3. Fint, 17% är inte illa! :)

   Radera
  4. Är nöjd. Kommer dock en ännu trevligare överraskning nästa sparkvot :)

   Radera
 6. Hej, cirka 30% spar denna månad! Känns bra då jag inte brukar ha så mycket utan mer runt 10-20%.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...