måndag 11 mars 2019

Tack och hej, Acando!

Måndagens stora händelse gick nog få personer förbi, CGI Nordic lade ett bud med drygt 40% premie på IT-konsulten Acando och aktien steg med motsvarande belopp. Jag hade själv blygsamma 850 st aktier i bolaget men var självklart väldigt glad ändå över det här beskedet.
Så hur resonerar jag då kring detta, ska jag glatt ligga kvar i aktien, tacka för utdelningen till våren, eller justera om portföljen? Jag valde det sistnämnda. Acando har inte direkt rosat marknaden hittills och jag har själv dålig insikt kring hur CGI Nordic skulle välja att driva bolaget vidare. Det bidrar helt enkelt till en känsla av osäkerhet för mig. Jag känner mig mer bekväm och insatt i ett par andra innehav jag har som dessutom kommer leverera en riktigt vacker utdelning för mig nu till våren. Det blev alltså att sälja av Acando och fylla på i de här härliga innehaven istället:


Mycket fokus på finans, försäkringar och fastigheter som ni ser. Tack vare den här skiftningen i portföljen så ligger prognosen för mina utdelningar under 2019 just nu på ungefär 35 000 kr (!!!). Swedbank är väl ett av de mer kontroversiella innehaven kanske utav dessa men jag har fortsatt en tilltro till bankens förmåga att tjäna pengar. Man kan dessutom se över de senaste tio åren hur väl deras vinstmarginal utvecklats och att de är ett starkt utdelningscase i och med att utdelningsandelen av vinsten ligger på fortsatt sunda nivåer.
Eventuella böter osv i samband med penningtvätt kan tillkomma för Swedbank så klart, men vi har sett våra banker rida ut värre stormar än denna. Jag tror att det är ett mörkt kapitel för banken men att boken som skrivs där under eken fortfarande har ett vackert slut.

Ytterligare en anledning till att valet föll på de här aktierna är för att jag får ut ett högre belåningsvärde ifrån dem, vilket gör att jag kan få mycket högre utdelning på köpet. Jag har tidigare skrivit om min belåning av aktieportföljen men jobbar i detta nu på en utvecklad strategi för detta. Jag har hunnit tänka till ytterligare ett varv och det känns som att jag hittat en bra mellanväg till slut som passar mig. Får be att återkomma kring detta.

Hur agerade ni andra Acando-ägare idag på nyheten? Och även om ni inte ägde aktien, hur hade ni agerat?

4 kommentarer:

 1. Grattis till en bra affär! Jag resonerade som du och valde att sälja hela innehavet i förmiddags. Det blev en väldigt lyckad start på börsveckan :)
  Jag ser framemot kommande inlägget om belåningsstrategin! Jag funderar själv en del på det och fokus är på att minska ned belåningen for mig :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onekligen en fin start, får tacka och ta emot bara. Ökade utdelningen till våren med några tusen bara på en dag. Det är kraftfullt.

   Ja, belåningsstrategin ger mig lite extra muskler så här i starten av min resa som investerare. Det går naturligtvis åt båda hållen men har man bara reserver som tillåter en att täcka upp eventuella förluster på kort sikt så tycker jag att fler borde överväga det.

   Radera
 2. Tror inte det blir någon utdelning till våren men jag är faktiskt inte helt insatt i Acando då jag aldrig ägt dem eller ens varit nära att äga dem. Jag tror du gjorde helt rätt!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror och hoppas det. Vad jag förstått när jag läste in mig på det lite mer så var utdelning inprisad i premien och därmed riskerade den att utgå till våren. Vilket är en no-no för mig som utdelningsinvesterare så klart.

   Fick fin utväxling på pengarna i alla fall och historiskt med så fet utveckling på en dag. Får sansa mig nu, bli lite grå och käka havregrynsgröt så att jag inte svävar iväg och hoppas på liknande uppgångar hela tiden :). Kan ju bli lite väl riskbenägen då.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...