onsdag 25 december 2019

Stark avslutning på året

God juldag kära vänner! Då var det dags för årets sista sparkvotsredovisning. Gick det bra? Japp. Nådde jag hela vägen? Njae. Men lika glad för det är jag. Den här månaden såg jag till att stärka portföljen med lite extra Beijer Ref och Sampo.


71% i sparkvot är en riktigt bra avslutning och något av en revansch mot många av de svagare månaderna som varit tidigare under året, särskilt under sommaren där spenderarbyxorna ikläddes. Men satan vilket fint år jag haft, och det med 58% i snitt. Jag trodde på förhand att det skulle vara några grader av lidande involverat med att nå målsättningen på 60% men det har det verkligen inte varit. Det visade sig ganska snabbt att eftersom jag satt mina grunder så gick årets sparande mer eller mindre på autopilot.Som sagt så nådde jag inte hela vägen fram men 58% i genomsnitt för hela året är HELT SINNESSJUKT BRA om jag får lov att höja blicken något. Även om man börjar på 0 så kan man med den sparkvoten över hela året frigöra sig från jobbet på knappt 13 år. Oerhört tacksam till alla inspiratörer som ledde mig rätt en gång i tiden och stor glädje över att jag fortsätter på samma spår. Onwards and upwards!

Berätta nu, hur gick årets sparande för er? 

16 kommentarer:

 1. Imponerande och bra jobbat!

  Jag själv är mycket nöjd med mitt eget sparande, även om jag inte kommer i närheten av dina nivåer (någonstans runt 45% kommer det att landa för egen del för 2020).

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...för 2019 menar jag förstås.

   Radera
  2. Som sagt så är jag apnöjd med 58% och dina 45% hade jag också skuttat omkring i vardagen glatt för. Fint jobbat och lycka till med att putsa siffrorna något i positiv riktning för 2020. Tack för alla fina kommentarer under året också! :)

   Radera
 2. Fick upp ögonen för sparkvoter i Juni och har sedan dess lyckats med 64 % i snitt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt, då krossar du mig och är på god väg mot en stadig ekonomisk bas i livet. Det kan du verkligen tacka dig själv för.

   God jul!

   Radera
 3. Snyggt grattis till fina sparsiffror. Jag tror många haft fint 2019 och det visar verkligen att man ska vara investerad om man inte ska missa tåget :) Själv hade jag ett dåligt avslut på 2018 med en aktie som störtdök och som gjorde att sparkvoten avslutningsvis inte blevvså bra. 2019 så ligger nog kvoten på runt 40% och det är jag väldigt nöjd med.blir dock svårt med två småbarn :) Sparkvoten dunkades mot 2018 iaf. själva portföljen lyckades jag växa med otroliga 119% inkl. Insättningar och 57% exkl insättningar så är galet nöjd. Hade räknat med kanske 11-15% initialt men sen stack portföljvärdet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, 57% exkl insättningar är nog bättre än 90% av investerarna. Får jag fråga vilka innehav det var som gjorde en sådan fin resa?

   40% med två barn känns även det riktigt bra. Får väl kanske räkna med att man tappar iaf 10% i sparkvot per barn? :)

   Tack för din kommentar också, god jul!

   Radera
 4. Har nästintill samma lön som du och inga barn, men sparar idag "endast" 30 % . Det ger mig både en tankeställare och inspiration inför det kommande året. Tack för en mycket inspirerande blogg och gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, snyggt jobbat då på lönefronten får jag säga först. Men med den lönen ska du utan problem kunna öka sparkvoten med 5-10% utan att det är kännbart alls i vardagen. Vill du någonsin bolla lite idéer, så är det bara att slänga iväg en rad så ställer jag gärna upp.

   God jul på dig!

   Radera
  2. Tack, och detsamma till dig får jag säga! :) Jag hittade till bloggen för några månader sedan och tycker den är kanon. Undrar kan man läsa någonstans hur du väljer dina bolag? Samt hur tänker du kring avgifter på fonder exempelvis. Ser att du nämner Coeli som har en ganska rejäl avgift. Finns det några reflektioner kring detta på bloggen som man kan ta del av?

   Radera
 5. Snyggt och starkt! Kul att se hur snabbt du utvecklas (såväl monetärt som kunskapsmässigt).
  Då det har blivit ett år fyllt med ansiktet framför skärmen samt lite mindre roliga stunder med sjukdomar/operationer etc. inom familjen har min sparkvot blivit högre än vad många bloggare benämner som "spargud". Som det ser ut nu landar decembers sparkvot på ca 85 % och för året... ja, det får jag ta och summera efter den 31/12.

  Allt gott och god fortsättning!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vänliga ord, tack för de. Verkligen!

   Hälsan går ju först, så hade något sådant hänt mig så hade sparkvotsräkningen och fokuset på detta fallit åt sidan direkt. Hoppas allt är bra och god fortsättning tillbaka!

   Radera
 6. Hej 10årsplanen!
  Grattis till en grym sparkvot under 2019!

  Trots att du inte nådde målet så förstår jag att du är supernöjd.

  Jag ska sammanfatta mitt år någon gång i slutet av veckan. Kommer nå mitt mål men det är betydligt lägre än ditt.

  Gott nytt år på dig!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år på dig med PB. Tack för kommentaren!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...