söndag 24 november 2019

Sparkvot innan lön? Jodå, man har ju koll.

Kul! Älskar naturligtvis när det är lönetider. Inte för att täcka upp hålen i budgeten från förra månadens slöseri, som ibland kunde vara fallet förr om åren, utan för att smiska in lite nya pengar i mina kära aktier. Kul med lite högre lön nu också som ger extra utrymme för fler aktier i portföljen (som jag också ska uppdatera nu i veckan efter köpen). Ska verkligen kriga för att hålla mig till att leva på en "städarlön" dock fortsatt.


Hur fördelar jag då aktieslantarna den här månaden? Mina utländska innehav kommer få sig en ökning har jag bestämt. Den här gången blir det fokus för Transalta Renewables, Atea, Sampo och Pfizer. Jag vill ju inte missa målet på 400 kr/månad som jag satt som mål i 10årsplanen för 2020, så det får bli till att lägga en betydande del på månadsutdelare nu i november+december. Det ska inte vara ett självändamål men det är ändå en fin del att ha i portföljen och jag har råd att vikta upp dem något.
Sparkvoten då sett över hela året. Njaeee, jag ligger på 57% i genomsnitt och det kommer krävas ett smärre mirakel i december för att jag ska klara av årsmålet på 60%. Det är fine, hade jag inte haft bloggen så hade jag nog legat på närmare 37% gissningsvis. Det är drygt 80 000 kr i skillnad över året när det kommer till nysparande - WIN! 😂

Hur gick månaden för er vänner? Och om vi lyfter blicken lite, hur känner ni kring era årsmål och att eventuellt komma till korta på vissa av dem?

10 kommentarer:

 1. Bra jobbat med din sparkvot. Jag har kämpat som en galning under tre månader och kommer upp till 50%. Vissa månader är dock lättare då räkningarna är snällare mot en. Intressant blogg btw.
  Mvh sparfokus.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, det värmer alltid med lite positiva tillrop :).

   Yep, när räkningarna är stygga mot en så blir också sparkvoten ganska lidande, konstigt vore det annars. Tyvärr har jag klätt mig i spenderarbyxor nu för nyår och början på nästa år så sparkvoten kommer absolut få sig en liten törn är jag rädd inför 2020. Men så länge mina automatiska månadsöverföringar finns där till aktiekontot så tuffar lokomotivet på i rätt riktning, så får man se det :)

   Radera
 2. Hej!
  Har du dina Pfizer i KF eller ISK? Mvh /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pfizer ligger i min KF p.g.a. den utländska källskatten du betalar på deras utdelningar. Tackar för frågan S! :)

   Radera
  2. Tack för att du tog dig tid att svara! Nu funderar jag bara på om jag kan flytta mina Pfizer fr ISK till KF :-)

   Radera
  3. Hör dig för med Nordnet/Avanza kring deras rutiner :)

   Radera
 3. Grymt bra jobbat, riktigt fin sparkvot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag krigar på! :).

   Grattis till din åttonde miljon, jag läste det inlägget med mycket behag måste jag säga. En mille i ökad börsvärde per år ungefär? Sinnes.

   Radera
 4. Imponerande sparkvot och fin utveckling i portföljen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha. Initialt lite svett och tårar men nu rullar det bara på av farten :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...