lördag 26 januari 2019

Sparkvot: Fin lön som ska allokeras

Så var det äntligen dags för januari månads sparkvot. Efter lite löneförhöjning och lite skattelättnader ifrån alliansens budget så blev det en rejäl ökning från december månad, hela 13% för att vara exakt. Till min stora glädje så rullar även bloggen på och genererar lite inkomst, som jag valt att lägga under övrigt i sammanställningen. Där riktar jag så klart ett stort tack till er!
Själva sparkvoten hamnade på 53%, vilket inte är helt godkänt men ändå nästan. Jag behöver inte späka mig med björkris i ett mörkt litet hörn i alla fall. Anledningen till att jag ligger under målet på 60% beror främst på en nyårsresa som belastar kreditkorten och nu ska betalas. Helt ok ändå med tanke på detta men får försöka lugna ned mig lite med resandet kanske. Detta speciellt med tanke på att utdelningssäsongen snart är här - då vill man ju investera maximalt istället för att lapa sol.

På tal om investeringar har jag valt att köpa in mig i lite smygportioner under månaden när det sett bra ut. Främst har det blivit Castellum, Pfizer, Axfood, Sampo, Skanska och Investor (annonslänkar). Känns kul att börja köpa in sig själv igen nu när vi sett ett litet trendbrott på börsen.

Men något annat häftigt har faktiskt hänt på inkomstfronten nu under januari månad, jag har fått mitt första konsultuppdrag! Tinglar nästan av stolthet över detta, det känns stort att uppnå ett av målen för 2019 redan första månaden. Jag kommer kunna fakturera minst 10 000 ex moms för detta varje månad och tiden uppskattas till 20 timmar/månad som jag kan förlägga som jag själv önskar. Det här känns helt optimalt som start och jag får nu skäl att verkligen börja jobba med enskilda firman och lära mig mer om detta. Giant leap för 10årsplanen, för mänskligheten...not so much. Men kul är det!

Hur gick fattiga januari för er?

4 kommentarer:

 1. Tror inte flertalet spar-bloggare har några problem att balansera sina budgetar oavsett månad, kanske möjligtvis Herr ChansarMest hehe ;)

  Vi verkar hamna på en sparkvot på ca 70% vilket är enligt plan. Aningen fler utgifter i Januari då många kvartalsräkningar för t.ex. bredband ska betalas. Elräkningarna är inte heller att leka med under de kalla årstiderna. När det gäller investeringar har jag ökat kraftigt i Nordea, och ser fram emot en 7-8000 kr i utdelning i Mars enbart från detta bolag. Ligger på ca 5% belåning i portföljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej snålgrisen, fasen vad imponerande. Snyggt jobbat! Jag gissar att ni bor i hus isf om elräkningarna är så pass stora nu under vintern?

   Som du säger, så kanske inte sparbloggarna har alltför stora problem att balansera budgeten oavsett månad men likväl så är det många som fortfarande gör den där vinterresan och åker på en liten smäll för detta. För att inte nämna julinköpen. Här är jag själv inget undantag.

   Men vi ska vara oerhört glada och stolta över att det inte fluktuerar så enormt mycket. Om det är något kvällstidningarnas rubriker lärt oss är att folk fortfarande befinner sig i en dålig sits i januari månad. :)

   Får se om CM läser inlägget och kan ta till sig gliringen. Uppfriskande ändå med någon som honom som gasar på som honom, men han har ju också ett redigt kapital och bra inkomst för att stötta det.

   Radera
 2. Kul att höra att det går bra för dig.

  Jag har ingen aning om vad du konsultar som men eftersom jag är redovisningskonsult kan jag bara djupt och innerligt rekommendera att du överväger att starta ett aktiebolag.

  Om du lägger den där konsultinkomsten ovanpå din lön kommer du betala det mesta i skatt men även om din grundlön tappar ungefär lika mycket finns det väldigt mycket att spara genom att köra i AB. Sen kostar redovisningshjälpen mer men du borde kunna ta hand om det mesta själv.

  Har du ingen annan att bolla med men skulle vara intresserad så är det bara att skicka ett mail.

  Lycka till
  AvL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och där levererar bloggnätverket igen. Tusen tack AVL, jag slänger iväg ett par frågor imorgon. Uppskattar hjälpen :)

   Jag har definitivt övervägt AB men gick på rådet av en kompis att köra enskild firma så länge det är i den här skalan. Tanken var att gå över när verksamheten drev in lite mer pengar. Men som sagt, jag slänger iväg ett mail!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...