söndag 6 januari 2019

Mer klokskap åt folket!

OBS - jag har ett samarbete med Opti. Alla tankar och åsikter som ni läser är dock mina egna.

Innan ni läser vidare vill jag uppmana alla, som läser detta via mobilen och som vill få en hälsokoll att Ladda ner Optis app via den här länkenDet är helt kostnadsfritt och du får enkelt, via Mobilt Bank ID, tillgång till alla dina fonder med bara några få knapptryck. För att ytterligare bevisa hur enkelt det är så har Opti varit snälla nog och ta fram en instruktionsvideo på 60 s som förklarar stegen. Bara att kika in och sedan ladda ned själva.
Men ok, dagens ämne då - klokskap. Jag tycker verkligen att Opti erbjuder ett bra och klokt alternativ till vanligt fondsparande och kanske främst då vissa olika indexfonder som kanske inte är så riskminimerande som de alltid vill göra gällande. Detta känns inte minst viktigt nu när börsen är i en korrigeringsfas och att då sitta på höga förvaltningsavgifter eller fonder utan bra diversifiering är inte att rekommendera.

På tal om den korrigeringsfas vi befinner oss i, som fått mig att sälja av drygt 300 000 av min egen portfölj, så har Opti själva bemött detta i ett blogginlägg där de visar hur deras riskspridning gjort att fallet inte varit lika tungt för den som investerat via dem kontra börsen i övrigt. Så stor skillnad som 9,7% bättre än Stockholmsbörsen faktiskt i ett av fallen.

Många är alltså fast i skitalternativ på ren svenska ifrån storbankerna som dessutom inte ger dem speciellt bra riskspridning. Att då få transparens i sitt sparande och en algoritm som konstant justerar portföljen för att sprida risken efter din profil samt se över samtliga fondalternativ för att hitta det som är mest kostnadseffektivt för dig som kund. Det känns givet. Och de är helt oberoende som rådgivare också, det kan väldigt få stoltsera med idag när alla ska sälja sin egen produkt.

Smart och hårt jobb ligger bakom den här appen från Opti som jag tror kan hjälpa många sparare där ute.

2 kommentarer:

  1. Många kan nog behöva den här typen av tjänst. Svårigheten är att nå dem som allra bäst behöver den

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant men av min mailkorg att döma så är det ändå en hel del i den situationen som faktiskt fått nytta av både Opti och andra tips här. Så jag kommer fortsätta informera, jag vet att det når ut till några av de som behöver det mest i alla fall. Och når jag bara en så är det WIN! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...