måndag 28 januari 2019

Årets första utdelningsregn

Inte lika imponerade som jag vant mig vid p.g.a. jag sålde av aktier för 300 000 kronor i december för att hitta lite bättre köptillfällen. Dessutom så är ju januari i regel är något av en skräpmånad sett till utdelningarna men lite slantar kom ändå in på kontot, 444 kronor för att vara exakt.


Jämfört med januari 2018 så är 444 kronor en minskning med 12%. Men jag kan faktiskt avslöja att jag börjat köpa in mig i marknaden lite igen så fjolårets nivå kommer jag förhoppningsvis kunna tangera eller slå, trots en minskad belåning av aktieportföljen.


Med en hög sparkvot på i snitt 60% så kommer jag förhoppningsvis kunna köpa tillräckligt med aktier, även i nedgång, för att nå upp till åtminstone 20 000 i utdelning. Även om jag kan acceptera en viss avvikelse från 10årsplanen för att ha en mindre belåning av portföljen, så har jag svårt att ta ett år med minskad total utdelning.Men kollar man på det stora hela så ser man att 2018 var riktigt roligt och året då min resa tog fart på riktigt. Är otroligt glad över det här beslutet och lite småsprallig inför vårens pengaregn, alltid en speciell tid på året. I år blir det en hel del finans och fastighetsaktier som skall säkra den här inkomstströmmen för min del. Vilka är era storutdelare för året?

2 kommentarer:

  1. Gissar och hoppas att det blir Tele2 som smaskar in en rejäl extrautdelning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen oäven gissning, de har levererat riktigt fina utdelningar på senare tid. Är du starkt investerad i dem?

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...