söndag 2 december 2018

Sparkvot november - rekord!

Riktigt trevlig månad sett till inkomsterna men hur mycket lyckades jag då spara?En sparkvot på 66%, riktigt kul och glädjande så klart. 60% är målet långsiktigt och 66% är en bra bit bättre än förra månaden där jag landade på ynka 42%. Inte särskilt mycket badassity i att ligga på 42% i sparkvot.

Det som glädjer mig mest med den här månaden är att jag nu fick utrymme att minska risken i mina portföljer genom att sänka belåningen. Något som jag kom fram till att det borde vara ett prio i det här inlägget om min skyhöga portföljbelåning.

Utöver att jag nu minskar belåningen i portföljerna så har jag också lagt undan 10 000 kr på ett sparkonto så att buffertmålet jag satte även det kan uppfyllas redan den här månaden.

Jag vet redan nu att december månad kommer bli mycket sämre än november. Lönen kommer normaliseras igen och dessutom har jag ett par tunga kostnader på kreditkortet som nu kommer. Men det hindrar mig inte från att glädjas för en här månadens måluppfyllelse.

Hur gick det för er kära vänner?

7 kommentarer:

 1. Eh... som av en händelse hamnade jag på 42% sparkvot för november, men till skillnad från dig är jag hyfsat nöjd med det. Så olika det kan vara! :-)

  66% är riktigt imponerande - bra jobbat!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi kanske jobbar lite omvänt bara? Du ska se att det blir tvärtom nästa månad :).

   Tack ska du ha, känns väldigt motiverande med en sådan månad!

   Radera
 2. Grym sparkvot!
  Vi landade på 12,3% sparkvot.
  Det är vi nöjda med.

  Ser att du får mer i lön än vad vi båda drar in till hushållet här hemma.

  Vad är det "övriga" sparandet?

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt olika situationer och det här var en extraordinär månad lönemässigt så det kommer ev behöva bli mer modesta siffror framöver. Bra jobbat med 12,3 %, skönt att ni är nöjda!

   Övrigt sparande är en liten extraamortering till mina föräldrar för kontantinsats.

   Tack för frågan och ha en fin vecka!

   Radera

 3. Wow, vilken grym sparkvot!
  Men, måste bara fråga, räknar du att betala tillbaka på CSN som sparande...? Och Bolån, är det amortering som du räknar som sparande...?
  Jag är bara nyfiken, jag själv räknar nog bara det jag köper fonder och sparkonto för som sparande och eventuellt amortering, inte betalning av ränta.
  Hur tycker du Lendify fungerar? Verkar vara en del som satsar på det, är nyfiken!
  Övrigt, vad för slags sparande är det? Det är ju schysst att diversifiera och det ser det ju ut som du gör, men vad är då övrigt...?
  Hoppas att du inte tar ovan som kritik, jag är uppriktigt nyfiken!
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Då förstår jag hur du räknar sparkvot.
   Älskar också kalkylark och att följa upp sparandet med mera, sätta mål och se hur det hela utvecklas. Just nu lite trist då börsen går sådär, men tänker att man köper billigare nu än förra månaden och när det vänder uppåt har man flera andelar än man haft annars.
   Kul att det är en tioårsplan du har, det har jag med, lite halvt-om-halvt, hoppas att jag på något sätt inte jobbar 100% med fast anställning om 9 år, typ, utan på något annat, friare sätt. Det skulle vara helt möjligt om vi sålde huset och gjorde ett geoarbitrage, men jag är inte ensam... Bara en del av en hälft, eller rättare sagt 25% av en familj... Och jag brinner mest för detta. Jaja, mycket hinner hända på 10 (9) år.
   /C

   Radera
  2. Många frågor här, kul! Tror jag kan beta av dem på ett bra sätt. Både bolån och CSN avser amortering av skulder, räntan räknar jag inte med alltså.

   Lendify har funkat bra för mig hittills, de har gett mig ett bra bemötande och gillar att man kan lägga sina pengar i autoinvest och låta de placera pengarna åt en och få en snittränta på 3,8% ungefär.

   Övrigt är inget diversifierat sparande är jag rädd utan det är en större amortering till mina päron för kontantinsats bara. Jag diversifierar dock via andra sätt, bl.a. har jag kollat in SBP Nordic nu som en alternativ sparform som kan bli riktigt bra.

   Tog det inte som kritik och hade det varit det hade jag gärna lyssnat ändå, är även jag i en lärandefas, så jag vet att många läsare kan lära mig mycket genom sin feedback. Trevlig kväll på det och hoppas du fick svar på dina frågor?

   Det var så lite så. Ja, nog gör det lite ont när vi är i en nedåtspiral, känner din smärta.

   Det hinner hända väldigt mycket på 9 år ska vi nog båda hålla i minnet. Men jag tror att min dröm kommer vara densamma även då. Ett obefintligt ok över axlarna helt enkelt.

   Lycka till på din resa, du får smyga in ditt budskap där du kan steg för steg till de övriga :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...