tisdag 25 december 2018

Ännu ett mål uppfyllt!

Trots min partiella exit, som jag kallar det, så har jag ju faktiskt en viss pengamaskin inne på börsen som jobbar åt mig utan krav på julfest eller fruktkort varje vecka. Dags för en ny utdelningsredovisning!

Ett av delmålen i 10årsplanen är att få minst 150 kr i utdelning varje månad under hela året och nu är jag banne mig där. Det motsvarar ju en utelunch i Stockholms innerstad eller en hel veckas lunch för den ekonomiskt samvetsgranne.I samband med det här härliga måluppfyllandet så kan jag också konstatera att årets utdelningar till slut landade på 21 329 kr. Målet låg som sagt på 20 000, så där får jag definitivt ge mig själv en stärkande liten julklapp på axeln. För er som vill göra egna excel-ark och kunna följa er resa på ett överskådligt sätt, kika in mina verktyg så har jag lagt in min mall där för ett att kopiera bara. Unna er gärna att pimpa den med egna fina färger också.

På ämnet mål, så är nästa mål redan bestämt i 10årsplanen men för att hålla mig själv road och för att öka lusten på resan så har jag ett antal informella mål i mitt huvud. Det första målet är att jag skulle vilja få en extra nettolön i utdelningar varje år. Det känns både lättbegripligt och kul för mig att sträva emot.

Samtidigt vill jag självklart göra det målet så svårt som möjligt att uppfylla genom en stadig ökning av lönen hela tiden. Här kommer det hända mycket framöver och från årsskiftet går jag ifrån en nettolön på ca 31 000 till drygt 34 000. Lite svårt att veta exakt hur mycket det blir just nu med de nya skattereglerna från årsskiftet, men någonstans där ska det landa. Det här kommer så klart boosta min maskin extra om jag bara håller mig ifrån för mycket strösslad mjukglass och allt vad de där lyxlirarna nu unnar sig om dagarna.Det känns som att det blivit för lite fokus på inkomstboostande på sistone faktiskt. Får sätta mig ned och plita ihop ett sådant inlägg som samlar mina egna tankar. Alla längre ledigheter brukar innebära en del reflektion över sin egen livssituation och karriär. Där kanske jag kan erbjuda ett tips eller två till en nyexaminerad ung streber där ute med FIRE i blicken 😆.

Är det något speciellt som ni skulle vilja få en reflektion kring när det kommer till just inkomstsidan och möjligheten att påverka sin egen situation?

8 kommentarer:

 1. Dyrt med lunch i Stockholm! Grattis till ett av dina delmål.
  31000 till 34000 netto är inte fy skam heller!
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Målet är att automatisk månadsspara som vanligt 100% i Avanza Global. Sluta följa börsen varje dag. Sluta läsa bloggar om börsen. Låta portföljen skötas automatisk långsiktigt utan krångel. Lycka till.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt Jacke, lite kontraproduktivt isf att läsa min blogg men det är så klart ett uppskattat snedsteg från din sida :).

   Hur kommer det sig att du valt den här vägen?

   Radera
  2. Ja det är så här ju mindre man läser och tittar i portföljen brukar man få mer ont i huvudet. Då ingen vet om framtiden och ytterst få som lyckas tajma börsen finns det ingen anlädning att ha så mycket koll och bry sig långsiktigt. Börsen sköter sig fint på långsikt om man följer index. Allt annat är spel och gissa. Ingetting annat. Annars köper för 13000 kr månadsvis från lönen ingen belåning. Portföljen är riktigt tungt just nu. Går aldrig ur börsen. Lycka till.
   Mvh.jacke77

   Radera
  3. Tack det förklarar saken bättre. Lycka till själv! :)

   Radera
 3. Hej 10arsplanen
  Kliar det på fingarna att hoppa in med en större summa på börsen igen?
  Väldigt fin hopp på lönen du fick må ja säga. Inflationen tär inte på din lön. Jag brukar räkna med ca 3% lönutveckling.. lite tråkigt.

  Nåja nog om detta. Jag skriver till dig för att jag har nämnt dig i min slut rapport för året 2018.
  Har också släng iväg ett mail.

  Go Jul och en trevlig fortsatt 2019.

  Hälsningar Tandläkaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3 % är absolut inte fy skam, så länge man går i rätt riktning och slår inflationen så behöver det inte kännas så tungt.

   Tack för omnämningen, god jul och trevlig 2019. Ska försöka ge lite feedback på din blogg vid tillfälle! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...