söndag 9 december 2018

Hälsosam konkurrens - fast lite mörker över det också kanske

Det finns väldigt många bra anledningar till varför jag startade bli mer metodisk i mitt sparande men också några sämre.

Jag har ett par kamrater här i bloggosfären som jag ofta tittar lite extra på. De som är i samma ålder som mig själv men som jag känner gör saker så mycket bättre helt enkelt. Alla gör vi saker på olika sätt och kan uppskattas av olika personer men i mitt eget subjektiva lilla universum så blir jag grön av avund när jag ser på dem helt enkelt.

Först ut har vi rikedom.blogg.se/ som enligt sin presentation är en kvinna på 29 år som bor på någon mindre ort i Sverige. Hon representerar den där stadige jäveln som jag aldrig lyckas bli riktigt, hur jag än försöker. Hon skriver oftast bara 2-3 inlägg/månad och då täcks egentligen endast utdelningar eller balansräkningen. Inga omvälvande personliga inlägg eller stora ord. Hennes giftermål blev en kort mening under balansräkningen, bara det ÄR ju någonting.
Hon representerar helt enkelt ett stort ånglok som bara tågar på, full steam ahead, och som lever i total balans med sina inkomster och utgifter. Trots mindre inkomster krossar hon mig i stort sett varje månad sett till sparkvot och nettoförmögenhet. Men jag är sugen på att ta upp kampen och bli bättre. Småaktigt men om det nu hjälper mig spara en extra tusenlapp varje månad, varför inte?

Den andra jag tittar lite extra på, föga förvånande kanske, är Kronan till Miljonen. Det han gör bättre än mig själv, om vi nu vågar drista oss till att fastställa att han är en man, är själva plattformen. Jag kan känna att den svenska ekonomibloggvärlden på många sätt blivit en stor sörja där alla använder en av två plattformar och där varumärkespositionering mellan de olika 300 bloggarna i stort sett är noll. Ganska trist kan jag känna för en som konsumerar vårt dravel att inte få en tydligare igenkänning och unik känsla när de ska koppla av en stund eller inspireras för att våga börja investera själva.Här representerar KTM en unikitet i form av sin design och allmänna approach, som känns ganska lekfull och glad om jag tvingas använda två ord. Jag vet ju hur jag skulle kunna göra detta och har väl lite idéer också på hur det skulle gå till. Det här med att köpa en domän, hosting och knacka lite fulkod för att få allt att gå ihop. Ovanpå det tror jag att jag skulle kunna få till ett helt ok visuellt uttryck också. Men hittills har jag varit för lat och dessutom sett bloggandet initialt som ett test. Ett test för att se om jag gillar att skriva och ett test om det faktiskt hjälper mig på min ekonomiska resa. På sikt så vore det här dock ett väldigt spännande steg att ta. Så i grunden är jag väldigt tacksam till KTM för att han gör något annorlunda här.

Även RikaTillsammans har ju varit duktig på att ordna till en plattform för sig själv men han är inte jämngammal, så han får inte vara med på den här listan av avund.

4 kommentarer:

 1. Finns väl några till jag tycker sticker ut: SparoSverige, Fondanalys, Per Penning, Onkel Tom och Cornucopia exempelvis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Zarah med H, komplimanger för ett trevligt nick.
   Kan ge dig rätt i några fall men sparo och per penning exempelvis tycker inte jag sticker ut rent visuellt åt något håll. Cornucopia och Onkel Tom däremot har ju startat egna domäner och har gått en lång väg på sin resa dessutom, bra förebilder på olika sätt. Men inlägget knackades ned snabbt och frenetiskt. Dessutom i affekt när insikten slog mig :)

   Radera
 2. Jävla åldersdiskriminerare!
  Ha ha, men visst, ålder har för min del ingenting med vad bloggaren skriver, jag är mer för substansen och värdet jag får ut av att läsa. Det är snarare så att många bloggare som varit med länge har mycket erfarenhet att bidra med och just erfarenhet är någonting jag uppskattar i läsvärda bloggar. Därmed inte sagt att yngre personers bloggar inte är läsvärda.
  Vad gäller design och utseende på min egen blog finns säkert mycket i övrigt att önska sig. Jag sticker inte ut och har inga ambitioner att göra det heller. Jag skriver för min egen skull och det var anledningen till att jag började blogga, det hjälper mig att hålla kursen och att vara principfast i mitt sparande/investerande. Naturligvis är det också bra med kommentarer när man skrivit ett inlägg där man tänkt eller räknat fel. Det hjälper faktiskt till med lite kommentarer en o annan gång.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, bra start på kommentaren. Nu kittlade det till lite! :)

   Fint uttryckt, jag resonerar nog ganska lika även jag kring att erfarenhet är något oerhört dyrbart och som ofta renderar i läsvärda artiklar ovanpå det. Dessutom tycker jag du tänker klokt kring din egen motivation, något som jag känner igen mig i starkt. Det är nog det jag älskat mest med att börja blogga, tvånget till att bli mer principfast och äntligen leva som jag lever. Accountability. Det är fina grejer det.

   Ska försöka kommentera hos dig någon gång för att rätta till ett tanke- eller räknefel nu när det uppmanat till det ;).

   Ta hand om dig!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...