söndag 28 oktober 2018

Första sparkvoten presenterad

Otroligt tuff månad med en sparkvot på ynka 42 %. Det var på gränsen till att jag inte ville redovisa den men det gäller samtidigt att vara transparent, bättre tider kommer! 😎


Den avgörande faktorn till min depp är så klart att lönen blev betydligt mindre än förutsett. Anledningen är enkel, jag är mellan två jobb och jobbade bara halva månaden i oktober. Dock så trodde jag att intjänad semester skulle komma ovanpå detta och till och med ge en riktigt bra oktoberlön men den kommer i november istället. Detta bådar dock gott för en riktigt fin sparkvot nästa månad då en bättre grundlön+slutlön från tidigare jobbet ska komma samtidigt. Men surt att inte sitta på lite mer torrt krut nu när börsen äntligen erbjuder lite fina köplägen.

I övrigt under månaden så var en självklar höjdpunkt att jag nådde 2018 års mål på 20 000 kr i utdelningar för helåret. Stolt som en tupp skrev jag det här inlägget den härliga dagen när jag gjorde det. Sett till faktiska mängden utdelningar så ligger jag alltså i linje med 10årsplanen men sparkvoten måste upp över 60 % i snitt. Bot och bättring!

Sedan måste jag säga att jag verkligen älskat att sätta igång med bloggandet. Väldigt kul med kommentarer från flertalet läsare och mer mail ovanpå det också. Tusen tack, på grund av er stöttning så sitter jag allt som oftast med ett litet smil när jag skriver mina inlägg.

2 kommentarer:

 1. Över 60% i snitt låter svettigt - Håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Berns, välkommen till bloggen!
   Ja, lite svettigt blev det ju redan första månaden men jag har verkligen förutsättningarna för att kunna klara det nu. Låga fasta kostnader och helt ok inkomst nu. Gäller bara att hålla lite i plånboken gällande övriga spontana köp så är jag där :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...