onsdag 3 oktober 2018

Avanzas utökade kredit och jag galopperar iväg på en shoppingtur

Som ett direkt svar på Nordnets Knockoutlån så har nu Avanza lanserat ett konkurrenskraftigt alternativ och ytterligare förstärkt sitt superlån, läs mer om det här.

Min första plan var att betala av ca 15 000 SEK och då komma ned till 1,44% ränta, vilket är för silvernivån (0,99% för platinum). Men precis som jag bestämt mig för detta så damp nyheten ned att bankaktierna samtliga fallit kraftigt p.g.a. lite kontroverser i baltikum. Jag känner mig trygg i att marknaden överreagerade och handlade därför in 390 SEB A och 20 Sampo A, totalt landade detta på drygt 46 000 SEK och kommer öka mina utdelning med 2783 SEK/år.


Detta är så klart en enorm boost för endast en dag, får hoppas att det inte slår tillbaka men eftersom jag är utdelningsinvesterare så tror jag och hoppas att detta var ett vettigt beslut. Hur tänkte ni idag när ni fick beskedet?

4 kommentarer:

 1. Haha du är rolig. Bra ökning av årsutdelningen dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, närmare 3000 kr i ökning på bara en dag. Då är det svårt att inte ta ett litet glädjeskutt! :)

   Radera
 2. Bara lite nyfiken, vad betalade du i courtage på 46 lakan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Landade på ca 100 kr faktiskt. Har mini courtage som inte riktigt lämpar sig för så stora poster. Men synd på det stora köpet just nu med nedgångarna, får hoppas det vänder uppåt snart igen så det känns värt köpen :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...