söndag 21 oktober 2018

Delad ekonomi - Couchsurfing

Befinner mig just nu på resande fot i en av världens dyraste städer. Illa timat med ekonomibloggandet kan tyckas men här kör vi full transparens och även det här kan vi göra lite smartare än normalsvensson hade gjort det. Läget är nämligen så att jag inte känner någon på plats väl nog för att kunna inkvartera mig där, vilket så klart alltid är att föredra på alla sätt och vis. Så hur ska jag lösa det här med hutlösa hotellkostnader?

Om ni inte redan listat ut svaret på inläggets titel, kanske detta är någonting nytt för er, nämligen Couchsurfing. Jag vurmar verkligen för det här som koncept men möts ibland av skepsis när jag presenterar det. Det är väldigt enkelt. En "främling" låter dig kostnadsfritt sova i deras hem, en madrass som oftast men även en soffa kan väl förekomma ibland.

Tänk att få sträcka ut här liksom - wooooow!
I utbyte mot den här generositeten från värden så förväntas man som gäst självklart vara bjussig med sin tid och berika värden på ett annat sätt än just monetärt. Jag har otroligt fina upplevelser från detta och föredrar det nästan i alla lägen kontra ett fint hotell. Det blir nästan alltid minnesvärt och känslan är att man får med sig en helt unik erfarenhet från vistelsen. Anledningen till det är för att man ofta guidas av en riktig "local" som dessutom brinner för att dela med sig av sig själv och sin stad.

Vad säger ni, är det ett för obekvämt sätt för er att upptäcka en stad? Eller känns det kanske som ett spännande koncept? Kolla in hemsidan och gör en egen bedömning vettja!

2 kommentarer:

  1. Jag har använt couchsurfing mycket, både haft gäster och varit gäst. Det är ett mycket roligare sätt att resa än hotell eftersom man träffar människor som bor i området man är i! Dessutom är det bra att det är gratis, det är ett trevligt koncept att bjuda på något till främlingar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Jag har bara varit värd en gång men hoppas kunna fortsätta bidra till gemenskapen där, mervärdena är oerhört tydliga precis som du belyser. :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...