tisdag 2 oktober 2018

Balansräkning dag ett

Innan man sätter sin tioårsplan, så är nog det bästa man kan göra att på ett sobert sätt göra en nulägesanalys. Vad passar då bättre än att ta fram en balansräkning?


Den skiljer sig nog aningen från gemene bloggare då jag varit ganska riskbenägen och både vågat belåna bostaden och aktieportföljen friskt. I dessa lågräntetider så har jag bedömt att uppsidan är så pass stor att det är rätt val för mig. Gällande belåning av aktier så är räntan för Avanzas superlån, respektive Nordnets Knockoutlån så pass låg att jag får betydande avkastning i form av mina utdelningsaktier på varje lånad krona.

Tar dock gärna en diskussion på detta. Tankar?

2 kommentarer:

 1. Klokt att räkna med CSN, det är det inte alla som gör!
  Well du vet att jag är nervös för lån och inte längre vågar belåna aktier. Men alla är olika o jag inser att du blir kassaflödespositiv från dag ett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag försöker ju se mig som rationell i detta och känner mig ganska trygg i vetskapen att jag faktiskt gör en vinst på det direkt p.g.a. mitt val av aktier. Men det kommer till en ökad risk, det är jag medveten om. Kanske väldigt riskbenägen som investerare helt enkelt? Kanske en kompensationsfaktor för mig när jag, i regel, väljer så pass tråkiga aktier? :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...