måndag 15 oktober 2018

Tack för den, Hemfosa!

Hemfosa är som bekant ett av mina kärninnehav i portföljen och applicerar kvartalsutdelning istället för utdelning en gång om året, oftast på våren, som annars är brukligt för svenska bolag.


Nu var de generösa nog att leverera 556 kronor in direkt i portföljen till mig, tidigare än utannonserat till och med, det tackar vi för! Varje öre återinvesteras naturligtvis och snart så kommer Hemfosa ge mig 600 kronor i kvartalet istället om de fortsätter med samma nivå på utdelningarna.

Hemfosas gåva nu i fredags, tillsammans med Resurs Holding (affiliatelänk), innebär att jag under 2018 fått in 20 691 kronor i utdelningar. Detta är helt förenligt med 10årsplanen och innebär att jag kommer nå det ambitiösa mål jag satte förra året för 2018. Detta trots att jag behövde nalla lite på reserverna nu under sommaren för ett lägenhetsköp, känns riktigt skönt.

Det ser alltså mycket ljust ut för 10årsplanen och totalt kommer jag landa på lite drygt 21 500 kronor för året, vilket är väldigt bra. Dessutom så ser planen för 2019, att få 30 000 kronor i utdelning, definitivt realistisk ut i dagsläget. Inte minst så ser det bra ut för att jag nu skaffat bloggen och får stöd ifrån er. Bloggens tillkomst gör också att jag känner mer skyldighet att faktiskt leva efter mina teser.


Sedan vill jag också slå ett slag för att våga sätta ambitiösa mål här i livet. Jag har, inspirerad av budskapet i boken ovan, vågat sätta ett otroligt ambitiöst mål att bli fri på 10 år. Det kommer komma snåriga utmaningar på vägen men jag vet riktningen och känner mig trygg i min bestämdhet att uppnå det. Därför känns det lönlöst att klanka ned på sig själv i händelse av små bakslag under vägen eftersom det inte kommer hjälpa någon. Så länge jag har vägen klar för mig så kommer jag kunna hantera motgångarna och rikta energin i en positiv riktning.

Nu fortsätter vi alltså på inslagen väg och krigar på för att 30 000 kr magiskt ska ramla ned som manna från himmeln under mitt 30:e levnadsår. Ser fram emot det med stor tillförsikt! 


4 kommentarer:

 1. Jag kommer få runt 21 700 i utdelningar i år, målet var 21 000. Dock har jag inte bara 25 000 som mål nästa år, kan ju inte spara som du kan.
  Tryggpension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju fantastiskt bra även det, en hel extra månadslön för många personer! Stort lycka till, ska följa din väg för att få lite extra guldkant med intresse.

   Radera
 2. Blev också tacksam över gåvan från Hemfosa. Det blev Investor för hela slanten. Tänker göra Investor till mott största innehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Det är kanske inte aktien med högst direktavkastning men absolut ett stabilt bolag som lär ge dig värde över tid.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...