fredag 19 oktober 2018

En första titt på Börsdata, inget dumt verktyg alls

Som jag nämnde redan i mina investeringsprinciper så har jag som personligt projekt att bli mer systematisk när det gäller mina köp framöver. Som ett led i det här så har jag alltså skaffat Börsdata, verktyget som lämpar sig för daytraders, tekniska analysnissar men även oss utdelningsglada.


Verktyget gör det väldigt enkelt för mig som användare att applicera en förutbestämd strategi och screena alla nordiska börser i jakt på nya investeringscase. Jag valde, föga överraskande, att kolla på utdelningsfiltret. Här kollar man på 11 viktiga nyckeltal av extra relevans för oss som jagar stabila högutdelare med fortsatt potential att växa.Det här är ju en bra utgångspunkt känner jag och det gav utslag på en hel del bolag som jag faktiskt inte kände till alltför väl. Men jag gillar också att man enkelt kan justera nyckeltalen baserat på ens egna krav. Exempelvis så ville jag söka på direktavkastning över 4% istället för 3,5% som filtret låg på från början.


Att detta kommer vara en del i min fortsatta strategi för att hitta bättre aktier känns faktiskt helt givet. Jag kommer hålla er underrättade kring fynd och nya case som dyker upp efter att de gått igenom filtret. Känns skönt att ha hittat detta så att man inte bara leker följa John efter experter och andra bloggare där ute. 

4 kommentarer:

 1. Jag har också börjat kika på börsdata. Nu finns även utländska aktier med som ex USA. Så ännu mer intressant. Kommer du att betala för att få ännu bättre funktionalitet ? Sökning och filter du beskriver här i blogg, ingår detta i gratisversionen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag körde på premiumversionen direkt, kändes prisvärt. Ska dubbelkolla vad man kan få för gratisversionen på den fronten, får återkomma :)

   Radera
 2. Jag har använt Börsdatas gratisversion länge. Mycket bra. Har hittat lilleputtbolaget Eurocon consulting via deras screening

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Verktyget kan ju absolut användas till att både hitta bra utdelare men även potentiella små tillväxtraketer. Ser fram emot att skriva ett mer djuplodande inlägg på ämnet snart.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...