torsdag 30 maj 2019

Aktieutdelningarna i maj - fina pengar som tog mig till årets mål

Hoppas alla ni där ute också njuter av den här lediga dagen mitt i veckan, en bra försmak på hur livet som ekonomiskt fri skulle kunna vara kanske? Tanken slog i vart fall mig nu under morgonen och det är onekligen en angenäm känsla.

Men ok, nu kör vi - dags att redovisa utdelningarna i maj. Lite tidigt kanske med tanke på att månaden inte är över än, men har man koll på sitt utdelningsschema så vet man med sig om det kommer fler eller inte i månaden och jag är klar för månaden just nu. Maj var betydande för min del eftersom jag nådde mitt utdelningsmål för året. Sedan så får man ta och se lite nyktert på just detta med utdelningar. Jag har ändå 80% av min portfölj i svenska aktier och då sker utdelningen i regel under vårkanten, även om företag som Investor, Resurs Holding och Castellum börjat rucka lite på det upplägget så att man även får utdelningar under höst/vinter.
Maj månad landade alltså på 6509 kronor där Coor service management, Investor och Resurs Holding var de största bidragarna till utdelningsregnet. Sedan vill jag också nämna Softronic (mitt köp efter Acandos uppköp) utöver mina utländska månadsutdelare Northwest Healthcare och Decisive Dividend som lägger en mysig baseline av utdelningar åt mig varje månad. Dessutom jobbar valutaeffekten åt mig just nu, så att dessa utdelningar blir större p.g.a. den svaga svenska kronan.
Ser vi år för år så är 2019 ett tokigt bra år jämfört med 2018, där jag redan nu har en utdelningsökning på över 50%. Svår procentsats att leva upp till år för år men varför inte sikta mot stjärnorna även här? Jag har ett internt drömmål i mitt huvud att komma upp till 50 000 nästa år, men berätta inte det för någon är du snäll.
Att det rullat på bra gör också att grafen för alla ackumulerade utdelningar nu ligger över 60 000 kr och utgör en trevlig liten hockeyklubba-graf (ett eftertraktat fenomen). Hur går det för er vänner, har ni samma tyngd som mig under våren eller har ni satsat mer på att portionera ut utdelningarna under året för att få ett stabilare kassaflöde? Om ni vill göra egna grafer och följa upp utdelningarna förresten så kika in mina verktyg så hittar ni gratis mallar där.


Innehåller affiliatelänkar

8 kommentarer:

 1. Hej 10 årsplanen!
  Du har mycket bank, hur tänker du där?
  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart har jag hört varningssignalerna och kommer därför inte öka mer på ett tag nu för att minska exponeringen något. Men faktum kvarstår att trots ökad konkurrens så har de fortfarande fin lönsamhet och har kunnat handlas till mer attraktiva nivåer nu ett tag med god utdelning i samma veva. Hur resonerar du själv kring bank?

   Radera
 2. Helt klart mottar jag merparten av mina utdelningar under våren, men jag har även fokuserat på ett jämnt kassaflöde över året och har därför några utländska aktier i min portfölj.

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt där. Ja, om ens mål faktiskt är att kunna leva på aktieutdelningarna och ta ut månadslön på riktigt så måste nog någon sorts utjämning till sett över hela året. Jag vet inte om det någonsin blir fallet för mig men likväl känns det bra att jämna ut det något över året i vart fall.

   Radera
 3. Stort grattis till att ha klarat målet för 2019! Riktigt fin utveckling! Största delen av mina utdelningar kommer i april och maj. Hade varit fint att på sikt få lite bättre spridning över året dock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exactamundo, och tack ska du ha för gratulationerna!

   Radera
 4. Det trillar in pengar ser jag :) Jag har blyga 7000:- per år, men som sagt satsar med på billiga indexfonder. Roligt att se din sida :)

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL,

   ja, det har satt fart rejält upplever jag. Ja, med indexfonder så blir det kanske en annan resa men den är ju dokumenterat en smart strategi också.

   Lycka till!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...