torsdag 9 maj 2019

Hur sätts egentligen räntan för fastighetsinvesteringar?

Ja, med mängden aktörer som har dykt upp på marknaden så är det faktiskt en väldigt legitim fråga att ställa sig. Dessutom så har ju mängden investerare i den här formen av alternativa investeringar också ökat, vilket gör att en ökad förståelse på området känns viktigt.
OBS - det här inlägget är en del i mitt samarbete med Kameo, men i vanlig ordning har de ingen påverkan på själva innehållet.

Riskbetyg A-E


Kameo sätter sin riskbedömning på en skala från A-E, där E avser den högsta risken (och högsta avkastningen) för dig som investerare. Här nedan ser du en tabell på förhållandet:
Parametrarna som tas i beaktande för att sätta bedömningen är flertalet, däribland företagets kredithistoria, lånets storlek, projektberäkningarna, fastighetens geografiska placering och inte minst ekonomin och trovärdigheten hos aktörerna som söker finansiering. Det är naturligtvis av högsta vikt för plattformen att de endast tillhandahåller seriösa låntagare eftersom att en låntagare som skulle falla på obestånd och inte kunna betala investera svårt skulle skada plattformens rykte. Och hittills har jag inte hört om något sånt fall från Kameo i alla fall. De försöker säkra upp detta extra noga genom att tvinga låntagare ge en gedigen säkerhet i form av pant eller personlig borgen.

Vill ni läsa mer om hur Kameo ser på risker för fastighetsinvesteringar? Läs deras blogginlägg på ämnet.

2 kommentarer:

 1. multihelvetesbloggen.blogspot.com/?m=1
  Ger mer information om skit som lån ja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte riktigt kommentaren?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...