onsdag 15 maj 2019

Två nya milstolpar - Check!

Solen skiner. Folk är vackra och glada. Vad mer kan man önska sig?

Egentligen ingenting. Det är därför det är så skönt att mina aktier jobbar åt mig och delar ut pengar oavsett om jag önskar det eller inte. Jag kan därför, redan idag den 15/5, konstatera att jag uppnått mitt årliga mål gällande utdelningar på 30 000 kronor.
Tack vare dagens utdelningar ifrån Softronic, Allianz och Investor, så har jag hittills fått in 31 671 kr på kontot. Det här måste sättas i lite perspektiv. För det första, så kan man se det som en väldigt fin extra månadslön. För det andra, så börjar jag se en framtid där alla mina fasta kostnader, som i dagsläget uppgår till ca 4 500 kr, kan täckas av mina utdelningar. 31 671/12 = 2 639 kr, vilket betyder att jag bara måste hitta 2 000 kr extra i utdelningar/månad för att uppnå detta. Knappt en fördubbling ifrån dagens nivå, det löser vi snabbt!

Den andra betydande milstolpen jag idag uppnådde, var att min portfölj nu är värd över 750 000 kr. Målet för året var bara 700 000 kr, så där kan vi redan konstatera att jag ligger väl i fas. Men just tre-kvarts-miljoner känns rent psykologiskt väldigt härligt att sammanfatta. Om inget oförutsett sker, så kommer jag vid den här tiden nästa år att ha min första aktiemiljon. *Ryser av glädje*.

Orsaken bakom ökningen i portföljens storlek är att jag köpt på mig lite mer aktier i bl.a. Investor, Industrivärden, Swedbank och Pfizer under den senaste veckans nedgångar. Det betalade av sig nu när vi fick en liten skjuts uppåt på börsen, samt att lite fler utdelningar kom in. Sedan så får ni inte glömma att jag också belånar portföljen för att få extra hävstång på mina investeringar.

Självklart stannar jag inte upp och doftar på rosorna alltför länge men det sprider en jäkla energi när man klarar av något man satt sig för. Något jag dessutom vet kommer vara i grunden livsomvälvande på sikt för min del. Underbart!

Hoppas ni myser lika mycket som jag av solens strålar. Och inte minst utdelningsregnets sista droppar för den här säsongen!


Innehåller affiliatelänkar

16 kommentarer:

 1. Det kommer nog att kännas skönt den dagen man faktiskt kan använda utdelningarna till något. Nu köper jag nya aktier för dem direkt när de kommer (eller i alla fall månadsvis). Fick 46000 i utdelningar i april, märkte inte mycket av det. Hade jag fått detta i nettolön hade jag badat naken på Stureplan. Det är skillnad på pengar och pengar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, där sade du faktiskt något. Det är ju i dagsläget inte mina pengar på något skumt sätt eftersom de återinvesteras direkt. Men det ökar ju, som bekant, bara takten som nya utdelningar kommer att komma in på.

   Ska jag vara ärlig så tror jag dock inte att jag kommer njuta av att plocka ut mina utdelningar lika mycket som den här fasen tror jag. Trygghet, ja. Njutning, kanske inte lika stor.

   46 000 i nettolön är jag inte jättelångt ifrån just nu, men nakenbadet på Stureplan känns vääääldigt avlägset ändå måste jag säga :).

   Radera
 2. Grattis! Vi passerar snart 400K efter 13 månaders indexsparande. Väldigt satisfying.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över 30' sparat/månad då om man bortser ifrån avkastning - fantastiskt bra. Något gör ni definitivt rätt ;)

   Radera
 3. Räknar du inte av belåningen mot värdet av portföljen? Borde väl ändå vara netto man pratar om?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, jag har valt att inte göra det just nu för att det ändå är bruttoportföljvärdet som styr mängden utdelningar. Sedan så redogör jag med jämna mellanrum för min nettoförmögenhet (ett tag sedan nu iofs) där jag räknar bort all belåning från portfölj/bostadsvärde. Det är också ett viktigt mätetal i 10årsplanen som du kan se där. Så ser min avvägning i dagsläget ut iaf, kanske finns anledning att revidera det dock.

   Radera
 4. Sedär - ett stort GRATTIS och bra jobbat!

  Läser ofta, men är sämre på att kommentera och ber om ursäkt för det.

  Allt gott och fortsätt likt du gör :)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack!

   Du ska inte ha dåligt samvete för det, jag faller väl under samma kategori är jag rädd. Alltid gillat din blogg. Vi får ta och lägga till varandra i våra respektive blogglistor så att vi blir mer påminda helt enkelt :)

   Radera
 5. Hatten av! Grattis till uppnådda mål!
  Hälsningar
  Arne

  SvaraRadera
 6. Grymt jobbat med målen och nu är det nedförsbacke mot första miljonen! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack för det. Låt oss hoppas att det är på det viset, man vet aldrig vad börsen har för plan för en på kort sikt :)

   Radera
 7. "2000 extra i utdelningar per månad, det löser vi snabbt". Underbart!!! That´s the spirit!!!
  Grattis till dina framgångar, grymt jobbat!

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja jag är väl något av en obotlig pessimist. Men det här tror jag faktiskt ska gå att ordna relativt fort, det går i rasande takt nu när systemet är satt upplever jag :)

   Radera
 8. Jag är nog pessimist.... Passerade en ny milstolpe i veckan. Kommer fortfarande inte att öka min konsumtion mer än vad grund reglerna innebär...
  Men det känns något kymigt att använda en procent.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till milstolpen Tao, får jag fråga vad det var för en milstolpe? Jag tycker det låter som en god idé att inte höja konsumtionen mer än de regler du föresatt dig, det är ju de reglerna som gjort att du uppnått själva milstolpen, inte sant?

   Att använda en procent förstår jag inte riktigt...hur menar du? :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...