fredag 16 november 2018

SBP Nordic - min nya inkomstkälla

OBS - Sponsrat inlägg, jag har ett samarbete med SBP Nordic.

Det kan inte ha gått någon förbi att jag är angelägen att skapa flera inkomstkällor och fastighetsinvesteringar är en av de nya källor jag kikat på. Tessin verkar vara huvudspåret som många kör på men jag blev lite nyfiken på om jag inte kunde hitta ett annat alternativ. Jag fann det i uppstickaren ifrån Göteborg, SBP Nordic.

Jag tycker de guidade in mig väldigt bra i fastighetsvärlden både via mailkontakt och sedan också i form av resurser som deras E-bok om "Vägen till din första fastighetsinvestering". Kort och gott, jag kände mig trygg nog att skapa ett konto och börja bekanta mig med plattformen djupare.
So far so good måste jag säga. Plattformen är enkel, intuitiv och de har dessutom ett intressant projekt för stunden som man kan välja, nämligen ett fjällboende i Vemdalen. Eftersom jag har en hel del kompisar som lever och verkar norröver så vet jag vilket tryck det är på att köpa den här typen av boenden och därför känns detta attraktivt just nu för min första investering. Sedan så hade jag som köpare nog resonerat som så att just Vemdalen kanske inte är den hetaste metropolen av alla fjällorter (även om jag själv varit där i min ungdom), vilket gör att jag kanske kan göra en bättre affär än jag hade gjort i Åre.

Det ska bli väldigt spännande att få igång även den här inkomstkällan, enda kruxet är att jag måste spara ihop 20 000 för att sätta igång. Men det ska vi göra utrymme för, med 10 % i avkastning så kan det blir en bra investering. Självklart vill jag inte att ni ser det här som någon uppmaning till att investera, gör er egen analys innan ni allokerar resurser på fastighetsinvesteringar av det här slaget. Jag skulle bli så ledsen om någon hörde av sig till mig med en "Men du sade ju att det var bra!". 🙈

Dock så är det kostnadsfritt att skapa konto hos SBP Nordic. Så om ni vill göra en egen analys på plattformen så kan ni skapa ett konto via den här länken.

Känns kul att jag upptäckt ännu en ny potentiell inkomstkälla. Någon annan där ute som har erfarenhet av SBP Nordic sedan tidigare?

10 kommentarer:

  1. Länge varit sugen på Grupeer som är snarlikt, uppdatera gärna hur det går här på bloggen, vore intressant att läsa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Robin, tack för din kommentar. Jag ska absolut skriva om framgången med SBP Nordic här på bloggen, känns lovande som sagt. Grupeer har jag kollat på lite tidigare men det är väl P2P-lån och inte fastighetsinvesteringar? Rätta mig om jag har fel.

      Radera
    2. Ja Grupeer är P2P-lån, men finns en del byggprojektslån i likhet med SBP Nordic. Går dock bara investera med EUR i nuläget så man tar en valutarisk.

      Radera
    3. Hej Spartacus,

      tack för förtydligandet på Robins kommentar. Då undviker jag nog Grupeer för stunden men kommer definitivt hålla ögonen öppna.

      Radera
  2. Fick ett e-mail från SPB Nordic om investeringsmöjlighet....
    Problemet e att jag e bosatt i Los Angeles, men har ett konto på SEB – ett konto som inte ger någonting...och jag e motiverad att hitta nåt som kan ge lite ränta, men...jag e inte ens helt säker på att jag kan göra det lagligt numera – USA har skapat så många svårigheter att det kan va nästan omöligt att veta vad som gäller eller inte gäller. – Ett problem, jag har syskon som har fullmakt, men skulle det gå att göra en placering på det viset...? – ...vet inte...och kan inte påstå att jag gillar SEB...en trist bank som e nästan omöjlig att kommunicera med...och jag har inte varit energisk i mina försök heller...
    Om det gick att placera, så skulle jag kunna "ta" en eller två "paket" eller vad det kallas, åtminstone....
    Om nån e insatt i de här frågorna vore jag mycket intresserad av att "bli upplyst".. : )
    Gunnar

    SvaraRadera
  3. Hej,jag har investerat i en del projekt genom sbp varav flera nu har problem, jag undrar om du fortfarande är uteslutande positiv till dom eftersom jag själv börjar få en massa frågetecken?
    Roger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Roger,

      tack för din fråga. Det var ett par år sedan jag senast investerade hos SBP Nordic nu faktiskt, så jag har svåt att uttala mig om de frågetecken du belyser. Det är Kameo jag kör på nu för fastighetsinvesteringar. Skrev ett inlägg om detta här: https://10arsplanen.blogspot.com/2020/05/100-teckning-just-nu-hos-kameo.html

      Radera
  4. Har också sbp nordic och massor med problem på mina investeringar. Önskar att jag aldrig hittade till dem:(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att höra Matilda :(.

      Det var som sagt längesedan jag använde SBP Nordic men bra att veta om att de inte längre ett bra alternativ. Uppskattar varningen.

      Radera
    2. Har du lust att berätta vilka projekt du investerade?

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...