tisdag 30 april 2019

Utdelningar i april - en hel månadslön i ren passiv inkomst!

That time of the month att sammanfatta utdelningarna och herregud vilken fin månad det var!
När jag sammanfattade siffran för april så fick jag gnugga mig lite i ögonen faktiskt. Jag kände mig direkt manad att, för skojs skull, googla vad medellönen i Sverige låg på, vilket var 33 700 kr/månad under 2017 enligt SCB visade det sig. Riktigt så fin lön nådde inte utdelningarna från mina innehav, men likväl en månadslön på 25 000 kr, vilket man så klart kan leva ett gott liv på. Särskilt om man har fina, låga, fasta kostnader så klart!
Utdelningarna för april landade alltså på 19 528 kr. De flesta droppar i utdelningsregnet under april månad kom från SEB, Swedbank, Sampo och Nordea. Tung finansmånad med andra ord. För helåret ligger jag för närvarande på 25 586 kr och närmar mig årets mål på 30 000 kr med stormsteg.

För ännu bättre översikt från år till år så ser vi hur kurvan pekar brant uppåt, tack vare att jag nu bestämt mig för att uppnå större ekonomiska frihetsgrader i livet. 25 586 kr i år betyder att jag redan nu sett en utdelningsökning på nästan 20% jämfört med 2018.
Totalt sedan jag började mäta mina utdelningar under 2015, så har hela 57 589 kr trillat in på kontot, merparten av dessa de två senaste åren. Följer jag min målsättning, så bör 100 000 kr i ren passiv inkomst från mina aktier kunna sammanfattas under 2020 - en häftig tanke!

Om ni är sugna på att göra egna grafer likt de ovan (vilket är barnsligt kul att göra), så kan ni hämta hem dessa kostnadsfritt bland mina verktyg. Hur gick det själva i april, löste du motsvarande en svensk medellön i utdelningar?


Innehåller affiliatelänkar

2 kommentarer:

 1. Har inte så mycket utdelningsaktier ännu =) men man blir sugen när alla skriver om det. Jag har mest fonder och sen andra aktier som inte ger utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag vet hur du känner. Jag har investerat i någon form sedan 2010 men det var först 2016 som jag fick upp ögonen för utdelningsaktier på riktigt, just av den anledning du nämner. Och jag har ingen lust att titta tillbaka nu när bollen satts i rullning på riktigt :)

   Lycka till med investeringarna!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...