onsdag 24 juli 2019

Sparkvot i juli - helt OK

Jag må ha tagit en rejäl och avslappnade semester men sparandet sover aldrig, och tur är väl det! Den här månaden får ändå räknas som godkänd med tanke på att det är semestertider och att hushållet iklätt sig spenderarbyxorna lite mer än vanligt. Bland annat så avnjöt vi en helt gudomlig middag på en Michelin-restaurang när vi var borta i förra veckan. Det här var en upplevelse som fick genomgå det gamla provet "Kommer det här verkligen skänka oss värde?" eftersom det var åt det dyrare hållet. Jag kan med glädje säga att det var värt varje öre, herregud vilken underbar kväll det var.
Som ni ser så hamnade sparkvoten på 45% till slut, vilket är den lägsta siffran i år. En anledning till att den blev sämre nu är så klart ökad konsumtion men också att lönen gått upp något och att jag ännu inte justerat upp mitt automatiska sparande för att reflektera detta. Man ska ju naturligtvis öka sparandet i exakt samma takt som de ökade inkomsterna.
Ser man till hela året så ligger genomsnittet nu på 57 %, vilket är under målet tyvärr men ändå inte helt off. För att kunna följa 10årsplanen har jag satt en målsättning på 60 % samtidigt som jag jobbar hårt på att stadigt öka mina inkomster i form av bättre lön och bra passiva sidoinkomster. Tyvärr ser prognosen för augusti riktigt mörk ut p.g.a. alla semesternöjen och bröllopsbjudningar men jag värderar de här stunderna så pass mycket att jag rakryggat kan presentera de här utgifterna ändå. Väljer att inte skämmas alltför hårt inför er andra som är så flitiga sparare. 

Så, har ni lyckats hålla bättre i pengarna nu under sommaren hittills? Har ni kört på hemester eller tagit en tågresa söderut kanske? Hoppas genuint och med mycket emfas att ni har en grym sommar hur ni än gör. Det är valfritt att "njuta" och "umgås med nära och kära". Gör er grej bara, ni vet själva vad som funkar bäst för er! 👊

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack ska du ha! Blev också lite glatt överraskad när jag kunde konstatera det. On another note, fantastiskt fina bilder från Hälsingland, ni verkar ha det otroligt bra där uppe! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...