söndag 6 oktober 2019

Solen skiner då alltid på en utdelningsinvesterare

Välkommen till ännu en härlig söndag kära vänner, äntligen dags att uppdatera utdelningarna igen! Det var ju en hel månad sedan nu. Hösten är inte den bästa tiden normalt för att casha in sina utdelningar, men tack vare att Castellum hade den ena av sina två utdelningar nu i september, så fick jag ändå ta del av hel del utdelningsglans.
Ser man till september, så har den historiskt varit riktigt trist för mig men nu får jag ut över 400 kr varje månad från mina månadsutdelare Northwest HealthcareDecisive Dividend och Transalta Renewables. Nu ligger jag en bra bit över månadsmålet som ligger på 250 kr/månad för 2019. Det gäller dock att ligga i lite för att komma upp i 500 kr/månad för 2020, men det ska vi lösa smutt tänker jag med några bra placeringar nu innan årsskiftet.
Kollar man på utvecklingskurvan över tid och ser att den fortfarande är så brant som den är, så är det mer kuriosa än beslutsgrundande upplever jag, men det bidrar självklart till en fin energiboost. Det skulle naturligtvis vara fantastiskt kul att se en s.k. banankurva med tiden, men på kort sikt så ser jag bara fram emot att hålla en så brant som möjligt. 
Sedan jag började mäta har det trillat in ca 70 000 kr i utdelningar. Våren 2020 blir det 100 000 kr-party om inget oförutsett skulle ske. Men kollar man för återstoden av 2019, så är siktet fortsatt inställt på 40 000 kr, vilket med råge slår min nuvarande månadslön. Med andra ord, vem behöver julbonus när man har aktieutdelningar?

Förutom mina månadsutdelare, så väntar jag på relativt stora utdelningar ifrån Resurs Holding i oktober och Investor+Svolder i november. Det här gör att min nya förhoppning om drygt 40 000 kr för 2019 ska realiseras. Detta är långt över mina redan högt ställda förväntningar för utdelningar för året, vilket motiverar något otroligt för att fortsätta på den inslagna vägen.

Alla mina utdelningsmallar osv hittar ni bland mina verktyg. Hur ser det ut i era respektive utdelningsprognoser för året? Eller blickar ni kanske mer bestämt mot 2020 redan nu?

Innehåller affiliatelänkar

5 kommentarer:

 1. Ja det är inte klokt vad det samlas på snabbt. Vi började 2016 och då fick vi in 16000 kr i utdelningar. Jag räknade för någon månad sen vad vi totalt hade fått in YTD, och det var över 400000 kr. Värsta lotterivinsten alltså! Enbart genom att köpa aktier och återinvestera utdelningarna. Helt otroligt. Nu har förvisso börsklimatet varit väldigt bra de senaste åren, och innan vi hade utdelningar ägde vi fonder från 2009 och framåt som gick väldigt bra de också.

  Vi hade hoppats på 190" i utdelning under 2019 men det tror jag blir svårt, då det blir färre och färre utdelare att återinvestera i allt eftersom månaderna tickar förbi. Nånstans runt 180" kommer vi att landa på, och en bra bit över 200" nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min känsla är någonstans att det går både snabbt och långsamt på något vis :). Jag kan inte stoltsera med er nivå utdelningar i dagsläget (fast då är ni två, väl?), så jag kan inte säga att det går tokfort för mig. Även om min egentliga satsning bara började för drygt ett år sedan, så kan jag många gånger uppleva att det inte går så fort som jag önskat. 10 år är lång tid.

   Jag ser också en stor utmaning i att nöja sig och bli glad för de utdelningar som tickar in. Vid 100 000/år, som kanske kan vara realistiskt om sisådär två år om jag rullar på som jag gjort nu har jag bestämt mig för att fira stort inombords. Då har jag ju officiellt överskridit storleken på de fasta kostnaderna. Det vore väl heltokigt att inte fira det?

   Radera
 2. Ca 3000kr i år, men började med utdelningsaktier i juni 2018, så har inte så långt trackrekord i dagsläget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sebastian, tack för kommentaren. 3000 kr är en bra start på bara ett år tycker jag, när tror du att du kommer upp i femsiffrigt för första gången?

   Radera
  2. Sebastian Melin9 oktober 2019 21:08

   Borde klara det om högst 2 år, så senast 2021 bör jag klara minst 10k i utdelningar. Har i dagsläget relativt stort fokus på utländska aktier och när skatteåterbäringen kommer nästa år så kommer vi vara skuldfria (senast) och då kan sparandet börja på allvar med ~11k i månaden (motsvarar ca 27% av vår inkomst) Men det inkluderar sparande till barnen samt buffertsparande och en liten investering lendify.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...