tisdag 25 juni 2019

Sparkvot i maj - 65%

Boom, en mycket trevlig månad att summera och trevligare ska det förhoppningsvis bli. Som jag skrev om i ett tidigare inlägg, så fick jag även veta den här månaden att jag får en liten löneförhöjning av min generöse arbetsgivare. Detta kommer göra att jag kontinuerligt kommer ligga över 40 000 på inkomstsidan eftersom inkomsterna från företaget stabilt kommer ligga på 5 000 kr per månad. Pengarna kommer jag främst att investera i mina utländska månads/kvartalsutdelare NorthWest Healthcare Properties, Omega Healthcare Investors och Transalta Renewables.
En sparkvot på hela 65% är hela 5% ovanför min målsättning per månad, vilket naturligtvis gör det till en väldigt fin månad sett för året. Ser man på längre sikt över hela 2019, så är jag fortfarande inte riktigt i fas med målet men jag närmar mig...
Nu är det här en parentes i sammanhanget, men tack vare de här insättningarna och fin kursutveckling den senaste tiden så är värdet på min portfölj nu uppe i 875 000. Jag satte ett litet mål i mitt huvud om att nå miljonen i mars nästa år, i tid till att den svenska utdelningssäsongen skulle sätta igång, så att utdelningsmålet i 10årsplanen skulle gå att uppnå. Jag tyckte då att det kändes typiskt mig att sätta ett för överambitiöst mål men nu verkar det mer möjligt än någonsin. Inspirerande ändå hur snabbt det kan svänga när man får lite vind i ryggen.


Innehåller affiliatelänkar

6 kommentarer:

 1. Vad har du för mål avseende ditt sparkonto?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga enorma ambitioner gällande sparkontot just nu. På sikt vill jag ha 20 000 där för oförutsedda utgifter men just nu vill jag maxa sparandet till aktier och nöjer mig därför med att låta 10 000 ligga där. Resterande utgifter kan jag täcka på kort sikt m.h.a. mitt kreditkortsupplägg https://10arsplanen.blogspot.com/2019/03/basta-kreditkorten-2019-och-varfor-man.html

   Radera
 2. Svar
  1. Tack Egon, ser på din blogg att det går fortsatt bra för dig med!

   Radera
 3. Hej 10årsplanen. Bra jobbat med hög sparkvot. Jag har själv aldrig räknat någon exakt sparkvot men försökt spara undan åtminstone 10 000 kr per månad under en längre tid. Viktigast är att få in en bra rutin och hålla sig till den. Tids nog går det per automatik med sparandet och för egen del är det ingen större uppoffring att spara pengar. Det är mer en nödvändighet för ett framtida friare liv. Fortsatt lycka till med dina mål :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis, uppskattar alltid din uppmuntran här på bloggen :).

   Jag håller med dig om att den goda vanan är allra viktigast. I mitt fall så känner jag dock att det krävs något påtagligt som en sparkvot och en redovisning av det för att hålla mig på banan. Inte för att jag skulle spara för lite pengar annars, men för att jag helt enkelt får en känsla och trygghet i att jag är på rätt väg. Eftersom jag dessutom räknat ut hur lång tid jag behöver ha en sparkvot på 60% för att nå ett framtida friare liv - det adderar ytterligare lite krydda till ekvationen :).

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...