fredag 7 juni 2019

Känner du dig risig? Aktierna jobbar faktiskt åt dig ändå

Ok, lite kass rubrik men just idag är den faktiskt sann. Jag kände för att öppna upp lite kring en känsla idag som jag tror många inom FI-rörelsen tangerat någon gång under sin resa - återkommande stress.

Jag har under de tre senaste veckorna känt mig helt under isen verkligen, med konstant trötthet och spända käkar som ett resultat. Tre veckor låter inte som en dramatisk tid men jag vill verkligen vara noggrann med att inte normalisera en dålig känsla i kropp och själ utan ta tag i det per omgående. Som ett resultat av det har jag försökt knoppa av alla onödigheter i livet så att jag inte (för att referera till bilden) går ned mig i grumliga dalgångar utan håller mig ovan ytan. För mig innebar det att jag sade upp mig från mitt konsultuppdrag och dessutom valde att dra ned på bloggandet avsevärt. Inte. Bara. Gnugga. På.
Men det vackra i kråksången, vilket jag alltid försöker fokusera på, är att mina aktier faktiskt jobbat på jättebra åt mig och nu ligger portföljen på över 800 000 kr, underbart. Millen är nära nu! Sedan så har ni, älskade människor som läser bloggen, också fortsatt komma till bloggen trots att jag valde att ta hand om mig själv ett tag. Hela 25 000 sidvisningar under maj månad trots att jag tog många fler naturpromenader än jag skrev aktieanalyser - jag är djupt tacksam för det.

Så med det här inlägget vill jag skicka en uppmaning om att ta hand om er och alla i er närhet. Och att lyssna på kroppens signaler innan det är för sent, den är inte så korkad utan är i regel en ganska bra kommunikatör. Nu, ut och bada!

6 kommentarer:

 1. Det där är det fina med aktier! De jobbar ju för oss även om vi jobbar med vårt vanliga jobb, ligger på stranden eller om vi gör något helt annat! :D Synd att det finns så många där ute som inte förstått hur aktier fungerar.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det stämmer verkligen. Nu har jag ju rusat på konstant för att jag befunnit mig i ett tillstånd där jag bara fokuserat på att bygga grunden stark. Men nu när jag faktiskt tvingade mig själv till en allmän paus, så fick jag faktiskt känna på att den kanske redan finns där.

   Bra känsla i magen av den insikten. Som bra filmjölk med 10 000 bakterier som jobbar åt en.

   Radera
 2. Skönt att läsa att det faktiskt finns människor som du som lyssnar på sin hälsa och vågar göra avslut. Det behöver kanske inte vara så drastiskt som att säga upp sig men bara våra sociala medier (varav bloggandet är ett)är för många människor en stressfaktor. Jag valde för två år sedan ex. att INTE ha FB på min mobil eller padda. Jag har det bara på min fasta dator och den kopplar jag på mer sällan. Jag valde bort, helt och hållet, insta och twitter. Jag vill helt enkelt inte ha den störande skiten. Min stuga är en nästan mobilfri zon. Jag har mobilen med mig men låter den alltid ligga i bilen Om det skulle hända någonting kan det vara bra att kunna meddela sig.

  Medvetna val för at stänga ute onödigt brus skulle jag vilja kalla det.

  Mvh // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Sedan är jag medveten om att jag inte är den förste som pratat i dessa termer men likväl viktigt att inte försöka måla upp sig som någon övermänniska utan det är viktigare för mig att vara genuin och dela med mig av tyngden om den nu kommer. Det gör allting dessutom väldigt mycket lättare, känner att de senaste fem dagarna inneburit en otroligt positiv skillnad för att jag lyssnade direkt.

   Och smart av dig att koppla bort fb och att dessutom låta stugan vara relativt analog. Det talas ofta om vikten att distansera sig från skärmtid osv men det gör verkligen något med oss, så fint jobbat där PP! :)

   Tack för din kommentar.

   Radera
 3. Hej!

  Jag känner igen mig mycket i din beskrivning. Bra gjort att du tog tag i det direkt, är väldigt lätt att hamna i dåliga vanor annars. Jag borde nog bli bättre på att agera snabbare.

  Härlig milstolpe med portföljen, miljonen kommer snart av bara farten :)

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha. Ja, men jag upplevde det som lite skrämmande att kroppen inte lyckades varva ned under så lång tid så jag var verkligen tvungen att agera. Är en typisk prestations-pelle så jag gillar när jag utmanas och det händer mycket. Men jag tror mig vara alldeles för rationell för att duka under inför trycket och jag lever mindre för andras tankar om mig för varje dag som går, vilket gör det lättare att lyssna tidigt upplever jag. Tack för de vänliga orden, viktigt med fin stöttning :).

   Bara att hojta om du själv behöver peppning om huvudet tjuter eller tankarna bara rusar nån gång!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...