lördag 1 februari 2020

Fin mjukstart på året

Så har året äntligen satts igång och tack vare mina månadsutdelare Northwestern Healthcare och Transalta Renewables så reflekterar inte utdelningarna januarimörkret. Och tur är väl det. Alla grafer nedan hittar ni förresten bland Mina verktyg.


308 kr är en alldeles lagom mjukstart och även om jag inte kommer att klara målet för minsta nivå på månadsutdelningar enligt 10årsplanen känns det helt ok. Jag har faktiskt nått ett annat mål nu i veckan, nämligen portföljmålet på 1,4 miljoner. I januari. Jag får be att återkomma gällande den i ett senare inlägg, helt sjukt kul är det i vilket fall!!
Ser vi över tid, så kan man slås av vilket utdelningsberg 2019 ändå utgjorde. Starka resultat, skapar stora förväntningar för året därpå helt enkelt. Det ska bli härligt att möta den utmaningen inför 2020.
Ackumulerat sedan start så ser jag extra mycket fram emot mars-maj nu för att se om vi inte kan hålla samma skarpa lutning på kurvan redan då. Jag håller det inte som helt otroligt.Prognosen har ljusnat rejält under januari månad, från mindre än 50 000 i prognos till drygt 52 000 kr. Varför? Naturligtvis har det skett en del hel nyinvesteringar men den främsta anledningen är fina rapporter från kärninnehav som Castellum, Investor, Essity och Swedbank. Det belyser behovet av att verkligen hitta stabila bolag som kommer växa tillsammans med dig över tid. Att hitta närmare 2000 kr i ren organisk tillväxt ser jag som en härlig gåva. 

Jag hoppas att även ni fått lite goda besked så här i slutet på januari från bolagen. Och om ni kanske känner er lite tyngda i övrigt (vilket är fullt naturligt så här års), finn då tröst i att ni är inne på en god ekonomisk resa och att ni tagit kontroll över hur ni ska spendera er tid framöver. Det ärar er!

2 kommentarer:

 1. Få känslor slår notisen från AVA kl 08:30 ;)

  Du bygger långsiktigt och stabilt. Fortsätt med samma kurs, drabbas ej av panik e.d. och du är i mål snabbare än jag hinner stava till Jupiter;)

  Må väl och fira rejält!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokare ord har inte yttrats.

   Tack, jag tycker också att jag bygger mer balanserat nu än tidigare och att planen går i lås på ett positivt sätt. Får jaga bort hybrisen bara så ska det gå vägen tror jag :).

   Trevlig helg på dig!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...