onsdag 28 augusti 2019

Utdelningarna i augusti - över månadsmålet

Det finns vissa månatliga punkter man njuter lite extra av och att sammanfatta utdelningarna är verkligen en sådan sak. Med tanke på att många svenska bolag nu börjat dela upp sina utdelningar på flera tillfällen under året, så blir det även på börsen mer av ett färggrant lövverk än en lång och trist ökenvandring under hösten. I mitt fall, så har jag tre riktigt fina utdelningar att vänta även nu under börsen, tack vare den här nya anpassningen från svenska bolag - det gillar vi!
Ser man till augusti månad, så har den historiskt varit riktigt trist för mig men 317 kr från mina månadsutdelare Northwest Healthcare, Decisive Dividend och Transalta Renewables säger vi inte nej till. När kvartalsutdelaren Omega Healthcare kom in och bidrog med ytterligare 319 kr så landade vi för hela månaden på 636 kronor, vilket är en bra bit över månadsmålet som ligger på 250 kr/månad. Målet för nästa år ligger på minst 500 kr/månad så det gäller att pynta in lite mer i någon av mina tre månadsutdelare i tid till nästa år, alternativt köpa in en ytterligare. Har kollat på ett par till men eventuellt är det någon där ute som har ett bra tips att dela med sig av gällande detta?Sedan så är det lika roligt varje gång att se hur brant kurvan varit sedan 2017 när jag började spara igen på allvar. Trots att jag köpte lägenhet för i princip allt jag ägde och hade under 2018 så lyckades jag hålla kurvan vid liv eftersom köpet gjordes på senvåren när det mesta av utdelningarna redan hunnit dimpa in på kontot.På aggregerad nivå så närmar jag mig 70 000 kr nu i utdelningar och det är ingen högoddsare att jag i mars nästa år når mina första 100 000 kr i ren gåva för att jag är aktieägare. Wun-der-bar!!

Men året är inte klart än och nu till hösten ser jag mycket fram emot fina utdelningar ifrån exempelvis Pfizer och Castellum i september. Längre fram, så stundar även ganska stora utdelningar ifrån Resurs Holding i oktober och Investor i november. Det här gör att utdelningarna troligtvis landar på drygt 40 000 kr för 2019. Detta är långt över mina redan högt ställda förväntningar för utdelningar under året, vilket motiverar något otroligt för att fortsätta på den inslagna vägen.

Alla mina utdelningsmallar osv hittar ni så klart bland mina verktyg. Hur ser det ut i era respektive utdelningsprognoser för året? Bu eller bä jämfört med förväntningarna?

Innehåller affiliatelänkar

4 kommentarer:

 1. Hej.
  Jag har inte satt några månadsmål utan årsmål. När jag började satte jag ett udelningsmål på 5000kr/år. Dvs utdelningarna skulle öka med 5000 om året men det gick åt skogen redan andra året. då blev det ca: 8000 istället för 5000 och så har det fortsatt. Jag har inte ändrat mitt mål om 5000 men jag inser att ju mer kapital som delas ut och ju mer kapital som investeras så växer denna nivån hela tiden. Kanske dags att höja mallet till 10 000kr /år?

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en ganska bra idé tycker jag, man får ju inte glömma snöbollseffekten som säger att ökningen kommer bli större för varje år. Sedan beror det helt på din situation men att sätta ambitiösa mål som genuint motiverar en kommer oftast att leda en i rätt riktning i vart fall. Tack för att du delade med dig! :)

   Radera
 2. Ser mycket fint ut. Sakta men säkert =)

  Fortsätt som du gör och glöm aldrig(!) bort att det mer ofta än sällan är sköldpaddan som vinner (det långa) loppet.

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du kommer med en fin historisk referens (även om den kanske lutade mer åt fabel-hållet den här gången) :).

   Tack för påminnelsen dock. Riktningen känns bra så jag kan leva med mitt långsamma tempo, definitivt.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...