torsdag 26 september 2019

Äntligen i takt med årsmålet!

Kul. Sparkvotsdags igen. Viktigt att ha stående punkter här i livet som vi kan följa och som håller oss motiverade. Vissa kan spy på sparkvoten som måttstock men så här under mitt första helår som bloggare tycker jag att det funkat fantastiskt bra för att hålla mig på banan. Varje månad blir ett delmål på den långa färden mot det ekonomiska välståndet vid slutet av regnbågen - eller 10årsplanen om ni så vill.Fina inkomster som boostades av lite friskvårdsbidrag för året - och fint sparande på det. Sedan jag nådde miljonen för bara tre veckor sedan så har portföljen redan nu utvecklats till 1 063 000 kr. Naturligtvis väldigt fördelaktiga förhållanden ett tag på börsen nu men sjukt hur snabbt det kan röra sig nu när bollen är i rullning. Och den höga sparkvoten gör verkligen sitt för den fortsatta färden också naturligtvis.
Äntligen, äntligen ligger jag på rätt nivå enligt min målsättning - dvs att den genomsnittliga sparkvoten äntligen ligger på 60%. Det känns gott för en utpräglad tävlingsmänniska som mig själv att leva upp till en högt ställd målsättning som denna. Så hur spenderar jag då de 12 500 som jag lade undan till aktier? Främst så ökade jag i Resurs Holding men plockade även in ett nytt innehav i form av kanadensiska kvartalsutdelaren Vitreous Glass som jag haft ögonen på ett tag nu. 

Hur spenderade ni lönen? Hoppas ni hade möjlighet att stoppa undan lite?


Innehåller affiliatelänkar

6 kommentarer:

 1. Lite stoppades undan. Sparkvoten låg på 55 % trots att frun fick halv lön pga att hon tog lång obetald semester. Vi är ju passiva till tusen så Lysa och ISKn full med Avanza Global och Spiltan Investmentbolag fick ta del av de surt förvärvade pengarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 55% är ju tokbra med de förutsättningarna och snyggt att ni fortsätter på inslagen väg med investeringarna. Men jag måste fråga för skojs skulle, lockar det inte med klipp i specifika aktier ibland? (Säger killen som oftast rekommenderar indexfonder till andra)

   Radera
  2. Jo det gör det... EQT noteringen, Ascelia Pharma som jag har kontakter med, Castellum, Investmentbolag, livsmedel...

   Listan kan göras lång. Jag vet dock att jag har lättare att koppla bort känslorna från fonder och jag är rätt säker på att jag själv är min värsta fiende när det gäller investeringar (om det görs i enskilda aktier).

   Trevlig helg på dig!

   Radera
  3. Jag förstår dig helt, EQT var ett exempel på att jag äntligen gick in i en IPO och gjorde en snabb förtjänst. Jag brukar alltid vara så feg annars med noteringar av det slaget. Men samtidigt kräver det lite fokus och intresse för att hålla sig ajour med liknande möjligheter så där är indexfonderna överlägsna så klart.

   Och vet man med sig att det kan bli tufft att hantera känslorna vid fluktuationer så gör man rätt i den strategin ni valt. Tack för kommentarerna och trevlig helg tillbaka! :)

   Radera
 2. Räknar med ca 30% i sparkvot från årsskiftet. Detta har varit ett blandat år gällande inkomster vilket resulterat i utgifter man inte räknat med (sjukdom/tandläkarbesök osv).

  Men nya friska tag från 2020 så kör vi igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 30% i finanstwitterdjungeln kanske inte framstår som så fantastiskt men jämför du med genomsnittssvensken så har du kommit en bra bit på vägen. Har du behövt göra några anpassningar för att nå 30% eller flyter det på bara för dig?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...