måndag 30 mars 2020

Acasa söker finansiering för att bygga hyreslägenheter

Kul att fortsätta inspirera för lite fler fastighetsinvesteringar som finns där ute på marknaden i dessa skagiga tider och specifikt med plattformen Kameo. Så vilka är då Kameo? Jo, det är aktör som funnits på den svenska marknaden sedan 2016 som erbjuder lån till företag och fastighetsprojekt via crowdfunding, dvs att du som sparare är med och investerar i lånen.

OBS - jag har ett samarbete med Kameo men det är det endast mina egna tankar och åsikter som får utrymme här på bloggen.

Jag har nu provkört plattformen ett bra tag och har sett att de månatliga utbetalningarna kommit in som de ska och allt har sköts på rätt sätt. Jag har alltid fått ett väldigt positivt bemötande på alla mina frågor hittills ifrån Kameo, så jag har inget skäl att mistro dem än i alla fall. Så det känns bra. Det lånet jag investerat i är upprättandet av ett gäng hyreslägenheter i Nordmaling. Projektet har gett mig 11% i ränta och de har betalat ut allting månadsvis, så det har varit en god investering hittills. Projektet ska sluta i juli och då kommer jag helt enkelt bara att rulla in alla pengar i nästa projekt som verkar lovande.
Idag vill jag tipsa lite om ett prospekt som är, enligt Kameos riskbedömning, ett lågriskalternativ för oss investerare. Det är ett fastighetsbolag, Acasa, som söker finansiering för att upprätta 34 st hyreslägenheter i Enköping. Risknivån är låg, men trots det är räntan ganska hög, 10% för att vara mer precis. Man kan gå in med endast 500 kr på just Kameo, vilket är skönt för att komma igång med den här typen av investeringar utan att vara för rädd för att förlora för mycket pengar. Så kika in projektet om ni tror att detta kan vara något för er. 

Vill ni också starta ett konto? 

Använd den här länken så får bloggen en liten ersättning också för besväret. Man startar ett medlemskonto och ett s.k. klientkonto i steg 2 för att registreringen ska bli "komplett". Det kostar inget att skapa ett konto och sedan kan ni ligga och bevaka när nya projekt kommer in på plattformen.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...