söndag 10 maj 2020

Jag vädrar morgonluft

Jag börjar vädra en ljusare morgondag. Det har varit enbart svarta rubriker kring börsen på sistone med uppskjutna eller slopade utdelningar. Men nog tusan börjar man skönja vissa grå nyanser på himlen nu? Jag känner att jag för varje månad som går lägger grunden för att flyga ännu högre längre fram. För nog kommer väl ekonomin finna samma höjder igen på sikt?


Fåger som lyfter i soluppgång


Men trots att jag vädrar morgonluft redan nu, så betyder ju inte det att utdelningarna redan tickat in för i år, on the contrary är jag rädd. Hittills ligger jag "bara" på ca 6 000 kr i utdelningar, eftersom så många bolag i min portfölj skjutit på, eller slopat sina utdelningar, i år. 


Ett glädjeämne i veckan var dock beskedet från Sampo att det ändå ska delas ut pengar nu i juni. Bara från mitt innehav i Sampo kommer 3 000 kr rassla in på kontot i form av aktieutdelningar. Med detta besked, och ett antal ytterligare förväntade utdelningar på horisonten, så ligger prognosen för året ändå på mellan 20 000 - 25 000 kr. Det är naturligtvis ett mellanår i sammanhanget. men ändå bättre än det nattsvarta scenario jag såg framför mig där i början på mars när raset var totalt. Enligt 10årsplanen, så skulle jag ju casha ut 60 000 kr för att ligga på rätt nivå under 2021. Med lite aggressivt sparande i år så är den målsättningen definitivt inte omöjlig - motiverande!

Vill ni fixa till grafer och utdelningsprognoser som jag presenterar här på bloggen förresten? I så fall hittar ni dem bland Mina verktyg, det är bara att gå in och göra era egna om andan faller på. 

Hur ser er utdelningsprognos ut inför 2020? Vad tror ni om nästa år?

2 kommentarer:

  1. Min gamla låg på 50 tkr för i år. Vad det blir har jag inte haft orken att gå igenom. Det är dock troligt att det blir under 30 tkr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som att vi låg på samma nivå då ungefär. 30 000 är ju inte kasst om man greppar att man faktiskt får ut en månadslön på ett "passivt" ägande i aktier. Men ja, det är alltid trist med ett mellanår. Men också fint att kunna ladda inför nya höjder längre fram.

      Vi löser detta!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...