Lendifyerbjudande

Jag har länge haft en ambition att skapa flera olika inkomstkällor och har därför nu börjat med P2P-lån som investeringsform där Lendify är min plattform. P2P står för "peer-to-peer" och innebär att privatpersoner lånar ut pengar till varandra i utbyte mot en förutbestämd ränta som betalas ut varje månad.

Anledningen till att jag valt att köra på Lendify är för att jag sökte ett trovärdigt alternativ som gav likvärdig avkastning som aktier men som inte kändes lika instabilt som aktier gör just nu. Att företaget dessutom lyckats attrahera Anders Borg till företaget, gör det inte sämre. Att sätta in pengar på ett sparkonto är tyvärr heller inte ett legitimt alternativ i dagsläget sett till det låga ränteläget, förutom om du använder det till ett buffertsparande då du behöver 100 % säkerhet på din investering.Jag gillar alltså Lendify och efter lite diskussion oss emellan så har även de visat mig lite kärlek. Jag har nämligen fått ta del av ett erbjudande som innebär att om jag investerar 20 000 kr i lån så får jag 500 kr gratis av Lendify, no strings attached. Detta innebär alltså en säkrad avkastning på 2,5 % på investeringen direkt. Adderar man detta till den avkastning man kan förvänta sig på själva investeringen så kändes det som en no-brainer att köra på det.

Lendify har nu också varit goda nog att skapa en sån länk för mig att erbjuda till dig som läser bloggen. Du får alltså exakt samma deal som jag fick med 500 kr när du investerat 20 000 kr i lån, oavsett om det är autoinvest eller om du manuellt väljer låntagare. Gör du detta via min länk nedan, så får jag också lite pengar från Lendify och kan finansiera mitt bloggande. Om du lurar på något kring erbjudandet så får du väldigt gärna skriva en kommentar på sidan här eller kontakta mig på 10arsplanen@gmail.com så hjälper jag till så gott jag kan.

Ta del av erbjudandet


Men riskerna då?

Som med alla andra investeringar finns det risker förknippade med utlåning mellan privatpersoner, där motparten i värsta fall inte kan betala och ärendet då måste gå via inkassoföretag/kronofogden som för alla företag. Lendify jobbar aktivt med att minska risken för detta genom att tillämpa en tuff kreditprövning för vilka personer som får ta lån men man ska vara medveten om den här risken innan man investerar. Är man rädd för detta så kan man med fördel välja autoinvest istället för att manuellt välja låntagare. För långivare som nyttjar autoinvest har Lendify upprättat en fond som kan täcka kreditförluster. Läs mer om fonden och de olika riskerna här.

Sedan vill jag avsluta med att säga att jag aldrig kommer rekommendera något som jag själv inte använder och tror på. Jag kommer heller aldrig ge en samarbetspartner tillåtelse att påverka innehållet i mina inlägg, allt är mina egna åsikter. Det vore varken etiskt riktigt eller roligt att hålla på med bloggandet annars! ✌

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...