tisdag 2 oktober 2018

Raison d'être

Jag är född i skyttens tecken. Här kommer en definition på hur vi är:
"Skytten älskar sin frihet och är mycket aktiv. De vill gärna få fram sin åsikt och söker hela tiden utlopp för sin inre rastlöshet"
Jag tror att jag redan lyckats med konststycket att tappa trovärdigheten hos 60% av läsarna vid det här laget genom att inkludera astrologi i mixen, men det gör mig desto mindre. Jag tycker nämligen att definitionen av en skytt stämmer in väldigt väl på mig som person. Att kunna köpa mig friheten att leva ett aktivt och föränderligt liv, utan att för den delen jagas i andra änden av behovet att fakturera och dra in lön känns som helt förenligt med mitt synsätt på livet. Jag älskar nya utmaningar och jag vill kunna hoppa på dem av rätt anledningar - för att jag tycker de verkar för jäkla roliga helt enkelt.

Så hur ska jag nå mitt Nirvana inom tio år? Jo, jag har ju konsumerat ekonomibloggar friskt under mer än fem års tid (tack för all inspiration ni gett mig) och efter en del utgallring så har jag hittat modellen för mig. Jag kommer basera min strategi på att nå en viss sparkvot varje månad som efter tio år kommer att garantera mig den friheten jag eftersträvar. Baserat på Mr. Money Mustaches fina artikel har jag räknat ut att jag med nuvarande nettokapital i åtanke och en förväntad avkastning om 5% årligen behöver ha en sparkvot på 60% varje månad för att nå målet. Rent historiskt, så är det här en ganska pessimistisk prognos så förhoppningen är att friheten kommer nås än tidigare.

Spara 60% av lönen, e du gô eller? Det kan låta mycket och jag kommer nog i stunder att få lite svårt med det men så länge som jag snittar 60% för hela året så är jag toknöjd. Det kommer också underlättas av att jag snart byter jobb och börjar på en ny tjänst där lönen går upp avsevärt, samt att jag dessutom kommer att få rikligt med bidrag ifrån existerande aktieutdelningar. Men mer om hur jag ska fixa till både inkomst- och utgiftssidan senare. 

Hoppas ni vill följa mig på min resa. Det kommer självklart bli en hel del fokus på sparande men jag vill också slå ett slag för att låsa upp lite tankar kring hur man kan jobba på inkomstsidan, något som jag tycker att vissa bloggare kan missa i sin strävan efter att inspirera och utbilda.

Varmt välkomna hit, hoppas vi får tio härliga år tillsammans!

6 kommentarer:

  1. Wow! Kul! Det är sant att många är sämre på att se på intäktssidan. Men många med mig ser nog den som svårare att påverka. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, hoppas att jag kan upptäcka en hel del på den vägen faktiskt. There's no eeeeend to the possibilities.

      Radera
  2. Kul med ny blogg, välkommen till bloggosfären :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, seglaren. Din blogg har varit min go-to blogg under flera år så det betyder mycket :)

      Radera
  3. Välkommen till bloggosfären och lycka till nu framöver :-)

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, känns grymt skönt att äntligen vara igång!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...